Kuusi kilpailijaa matkaa ammattitaidon EM-mittelöihin Jyväskylän Gradiasta – lajeina robotiikkaa ja leivontaa

Kuusi kilpailijaa matkaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta edustamaan Suomea ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailuun Unkarin Budapestiin syyskuun lopulla.

Kaikkiaan Suomen maajoukkueen vahvuus on 25 kilpailijaa, jotka osallistuvat 22 eri lajiin. Osanottajat valittiin joukkueeseen avoimissa karsintakilpailuissa viime syksyn aikana.

Robotiikka-sarjaan osallistuvat parina Alexander Goldhill ja Eetu Silvennoinen, jotka ovat Gradia Jyväskylän kolmannen vuoden tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijoita. Eetu Silvennoinen on aikaisemmin sijoittunut ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa Taitaja2017:ssä robotiikka-näytöslajissa toiseksi.

Muoti ja Vaatetus -sarjassa Jyväskylää ja Suomea edustaa Melissa Kuisma, joka on aiemmin voittanut ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa 2017 hopeaa vaatteenvalmistuksessa.

Jyväskyläläisessä Pöllöwaari-ravintolassa työskentelevä Suvi Minkkinen kilpailee Ravintolapalvelu-sarjassa. Minkkinen on tarjoilija-lajin Suomen mestari vuodelta 2017.

Graafinen suunnittelu-sarjaan osallistuu Gradian väreissä Sanna-Sofia Svensk, joka on Gradia Jyväskylän toisen vuoden media-alan opiskelija.

Leipuri-laji toimii kilpailuiden näytöslajina. Sarjaan osallistuu Gradia Jyväskylässä opiskeluavustajan työskentelevä Kati Mikkonen.

Budapestissä 25. – 29. syyskuuta mittelöitävissä mestaruuskilpailuissa mukana on kaikkiaan 500 kilpailijaa 28:sta eri Euroopan maasta. Kilpailtavia lajeja on yhteensä 40. Mestaruuskilpailuihin osallistuva henkilö voi olla korkeintaan 25-vuotias.