Kuusi kilpailijaa matkaa ammattitaidon EM-mittelöihin Jyväskylän Gradiasta – lajeina robotiikkaa ja leivontaa

Kuusi kilpailijaa matkaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta edustamaan Suomea ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailuun Unkarin Budapestiin syyskuun lopulla.

Kaikkiaan Suomen maajoukkueen vahvuus on 25 kilpailijaa, jotka osallistuvat 22 eri lajiin. Osanottajat valittiin joukkueeseen avoimissa karsintakilpailuissa viime syksyn aikana.

Robotiikka-sarjaan osallistuvat parina Alexander Goldhill ja Eetu Silvennoinen, jotka ovat Gradia Jyväskylän kolmannen vuoden tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijoita. Eetu Silvennoinen on aikaisemmin sijoittunut ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa Taitaja2017:ssä robotiikka-näytöslajissa toiseksi.

Muoti ja Vaatetus -sarjassa Jyväskylää ja Suomea edustaa Melissa Kuisma, joka on aiemmin voittanut ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailussa 2017 hopeaa vaatteenvalmistuksessa.

Jyväskyläläisessä Pöllöwaari-ravintolassa työskentelevä Suvi Minkkinen kilpailee Ravintolapalvelu-sarjassa. Minkkinen on tarjoilija-lajin Suomen mestari vuodelta 2017.

Graafinen suunnittelu-sarjaan osallistuu Gradian väreissä Sanna-Sofia Svensk, joka on Gradia Jyväskylän toisen vuoden media-alan opiskelija.

Leipuri-laji toimii kilpailuiden näytöslajina. Sarjaan osallistuu Gradia Jyväskylässä opiskeluavustajan työskentelevä Kati Mikkonen.

Budapestissä 25. – 29. syyskuuta mittelöitävissä mestaruuskilpailuissa mukana on kaikkiaan 500 kilpailijaa 28:sta eri Euroopan maasta. Kilpailtavia lajeja on yhteensä 40. Mestaruuskilpailuihin osallistuva henkilö voi olla korkeintaan 25-vuotias.

Uusimmat

Kotimaa

Kuusikymppinen mies kävi jälleen käsiksi alaikäiseen Jyväskylässä – taustalla useita tuomioita vastaavista rikoksista

Mansikkien ja mustikkien esi-isät saapuivat Suomeen Keski-Volgan aroilta ja Euroopan mantereelta

Matkustaja jäi pysäkille Jyväskylässä, kun paikallisbussin kuljettaja ei huolinut 50 euron seteliä – viimeisin väärennystapaus vain viikon takaa

Vanhusten turvapuhelimissa käyttökatko tiistain ja keskiviikona välillä – "Aina voi soittaa hätänumeroon, jos turvapuhelin ei yhdistä"

Muuttohaukka hyötyi alkukesän lämmöstä – maakotkalla huono pesintävuosi

Kirkkovaltuuston nykyinen puheenjohtaja oli suosituin Perhon seurakuntavaaleissa

Karstulaan valittiin vahvasti naisvaltainen kirkkovaltuusto – kaikki kolme miesehdokasta pääsivät kuitenkin läpi

Yrittäjä Timo Wenell ponnahti Virtain kirkkovaltuustoon ja kerralla kärkipaikalle tasan 100 äänellä

Isä uhkasi tyttärensä 16-vuotiasta poikaystävää puukolla ja kurkunleikkausliikkeellä Jyväskylässä

Juuse-pojan korvatulehduskierre ei katkennut antibiooteilla – Kiukkosten perheessä valvottiin öisin neljä kuukautta, kunnes apu lopulta löytyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.