Kuva kertoo: Näin eri puolilta maailmaa tulevat maahanmuuttajat työllistyvät Suomessa

Tilastollisesti työllistyminen on hitainta Somaliasta ja Lähi-idästä tulevilla.

Somaliasta ja Lähi-idästä tulleet maahanmuuttajat työllistyvät keskimäärin kuuden vuoden ja kahden kuukauden päästä Suomeen tulosta. Ryhmien tilanne ei neljän ja kahdeksan maassaolovuoden välillä juuri parane työmarkkinoilla tilastojen mukaan.

Katso kuvasta, miten nopeasti eri puolilta maailmaa tulevat maahanmuuttajat keskimäärin työllistyvät. Tiedot ovat peräisin työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Työttömyys ja heikko osallistuminen yhteiskuntaan selittävät sitä, miksi tietyissä maahanmuuttajaryhmissä rikollisuuden taso on niin korkea, sanoo tutkija Martti Lehti Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutista (Krimo). Lue aiheesta lisää tästä.

Tutkija: Työttömyys selittää maahanmuuttajien rikollisuutta – Lähi-idästä ja Somaliasta tulleet työllistyvät hitaimmin

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.