Kuvasarja: Kansainväliset Suurmarkkinat kerää myyjiä ympäri maailman Lutakkoon – yli 120 kauppiasta yli 30 maasta

Jyväskylän Kansainväliset Suurmarkkinat ovat käynnistyneet torstaina Lutakonaukiolla ja kestävät sunnuntaihin asti. Markkinoiden keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien tuotteet esille alkuperäisten valmistajien toimesta.

Tapahtumaan onkin tänä vuonna ilmottautunut ennätysmäärä eri kulttuurien edustajia, kun kauppiaita on yli 120 yli 30 maasta.

Viime vuonna Suurmarkkina-kiertue keräsi Suomessa kokonaiskävijämääräkseen noin 1,4 miljoonaa kävijää. Tämän vuoden markkinoiden erikoisuutena on suuri Australia-osasto ja teemana on makujen maailma.

Kävijöille tarjotaan mahdollisuus koea miltä maailma maistuu, tuoksuu ja tuntuu. Listalta löytyy muun muassa unkarilainen langos-paikka, kreikkalainen gyros-ravintola, gambialainen ravintola sekä Kuusamon kalaherkkuja.

Markkina-alue on levittäytynyt koko Lutakonaukiolle sekä satamaan ja on avoinna torstaista lauantaihin kello 10–20 ja sunnuntaina 10–18.

Alueella liikkuessa ei tarvitse tyytyä pelkkään ruokaan, sillä tarjolla on esimerkiksi kukkia ja käsitöitä. Niin lapsia kuin aikuisia viihdytetään myös tivolilaitteiden välkkeellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .