Kuvasarja: Keuruun juhannuskonferenssi on kaikenikäisten tapahtuma – "Jumala puhuu monin tavoin"

Juhannuskonferenssi kokosi juhannuksena Keuruulle helluntaiseurakuntalaisia eri puolilta Suomea.

– Tulin uskoon kaksi vuotta sitten, kun olin töissä seurakunnan lastenleirillä. Minun ei alunperin pitänyt edes olla siellä, mutta edellinen perui juuri ennen leiriä. Se oli jonkinlainen rukousvastaus, helsinkiläinen Tia Sinervuo, 20, kertoo.

– Olen konferenssissa nyt ensimmäistä kertaa. Jumala on puhunut minulle täällä monin tavoin.

Konferenssin lauantaipäivä vaikutti vilkkaalta, mutta kokonaiskävijämäärä jäänee viime vuosia pienemmäksi, kertoo konferenssi-isäntä Marko Halttunen sanoo.

– Olemme tottuneet puhumaan noin 30 000 juhlavieraan kokonaiskävijämäärästä, sen alle jäädään selvästi. Tänä vuonna juhlavieraita on arviolta 20 000.

Halttusen arvion mukaan kävijämäärään vaikuttaa sää.

– Kelit ovat vaikuttaneet kävijämäärään, päiväkävijöitä on ollut tavallista vähemmän. Konferenssia on jääty seuraamaan netistä tai radiosta.

Konferenssi on kaikenikäisten tapahtuma.

– Käymme yhdessä lastenkokouksessa ja yhdessä aikuistenkokouksessa. Se on kuulemma reilua, nauroi Toni Mikkola lauantaina.

– Lisäksi ohjelmassa on puuhateltta ja hattaraa.

Mikkolan perhe saapui konferenssiin Vetelistä.

Myös akaalainen Jenni Jokiaho oli tällä kertaa liikkeellä lasten ehdoilla. Hän odotteli rengasmeren laitamilla kun Joonas, 11, ja Jaakko, 8, Jokiaho hyppivät.

– On ihana päästä arjen kiireen keskeltä tänne. Kuulumme pieneen seurakuntaan, jossa on vain vähän lapsia. On hienoa, että täällä on tarjolla lapsille paljon ohjelmaa.

Perhe käy muun muassa lastenkokouksissa. Jenni Jokiaho on konferenssin vakiokävijä, hän on jäänyt tapahtumasta pois vain kerran lapsena ja silloinkin sairastumisen takia. Nyt perinne jatkuu.

– Myös omat lapseni ovat olleet täällä joka vuosi.

Virtolainen Laura Hautamäki, 12, ja savonlinnalainen Milja Hirvonen, 11, viihtyivät nuorille suunnatun ohjelman parissa.

– United life on todella hyvä, Hautamäki kiittää.

United life on yläkouluikäisille suunnattu oma konferenssi Juhannuskonferenssissa.

Juhannuskonferenssin teemoja ovat tänä vuonna tulevaisuus ja toivo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .