Kuvasarja: Laukaan ExtremeRun-juoksu oli täynnä hupsuja hahmoja – osa kilpaili tosissaan, osa otti asuillaan kantaa

Tänään lauantaina 680 juoksijaa rynnisti läpi vaahtoa täynnä olevan alikulkusillan, ryömi ahtaan muoviputken läpi, kapusi romuautojen yli, ylitti soramontun, kahlasi vedessä. Ja moni jopa ui Laukaan Peurungassa järjestetyssä ExtremeRun-kisassa.

150 osallistujaa kilpaili tosissaan ja veti kuuden kilometrin esteradan kahteen kertaan. Valtaosa vain hupaili reitin läpi huumorimielellä ja naamiaisasuissa. Paikalla näkyi muun muassa burleskitanssijoita, mafiosoja, paplaripäisiä mummoja, vaaleanpunaisia possuja, zombieita, yksi piru, yksi Spiderman, yksi Elvis – sekä yksi ihan oikea hääpari seurueineen: Nimittäin jyväskyläläiset Hanna ja Tomi Rauma osallistuivat laajan häävierasjoukkonsa kanssa juoksuun 17-vuotishääpäivänsä kunniaksi. – Tämä oli yllätyslahja mieheltäni, kertoi Hanna Rauma.

Ohi pyyhälsi myös kantaaottaviin t-paitoihin ja mustiin tyllihameisiin sonnustautuneita kisaajia metoo-hengessä: "We are not on the menu". Toinen ryhmä kannusti: "Juokse munkin puolesta."

Tapahtuman järjestäjä Mika Hirvinen sai idean huumoripitoiseen estejuoksuun Saksasta. Hiihtosuunnistusta kilpatasolla harrastanut Hirvinen toteaa, että hupailun avulla liikkuminen on mukavampaa ja kynnys liikkeelle lähtemiseen madaltuu.

– Olemme saaneet tänäkin vuonna 10 000 ihmistä liikkumaan ExtremeRun-tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Tapahtumia on järjestetty yhdeksän vuoden ajan.

Hirvisen mukaan kilpasarjaan osallistujissa on huippu-urheilijoita, jotka ottavat kisan tosissaan. Osallistujat voivat itse päättää ensimmäisen kierroksen jälkeen, juoksevatko reitin uudestaan. Kaikki kilpasarjaan osallistuvat tuplaavat reitin ja ylittävät kaikki esteet. Hupijuoksijoille esteiden oikeaoppinen ylittäminen ei ole pakollista.

Huomenna sunnuntaina lapsille järjestetään oma ExtremeRun. Lasten reitillä idea on sama kuin aikuisilla, mutta esteet ovat helpompia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .