Kuvasarja: WaterXFest veti runsaasti ihmisiä – tapahtumassa tehtiin uusi leuanvetoennätys

Iltapäivällä tapahtuman yleisö pääsi todistamaan historiaa, kun leanvedon konkari teki jälleen uuden maailmanennätyksen.

WaterXFest 2017 veti runsaasti kävijöitä lauantaina aamu- ja iltapäivällä Jyväskylän satamaan ja Lutakonaukiolle. Tapahtumassa kävi arviolta noin 2500 vierasta.

Tapahtuman järjestäjä Toni Arppe X-Festivals Oy:stä kertoi olevansa tyytyväinen päivän kävijämäärään, vaikka hänen mukaansa alueelle olisi mahtunut enemmänkin väkeä.

Valtaosa tapahtumassa päivällä käyneistä oli nuoria rock-henkisiä miehiä. Joukossa oli myös jonkin verraan lapsiperheitä.

Koko perheelle suunnatussa päivätapahtumassa kilpailtiin vesicrossin joukkue-euroopanmestaruudesta. Joukkuekilpailun voitti Suomi. Toiseksi sijoittui Norja ja kolmanneksi Ruotsi.

Vesic­ross on moot­to­ri­kel­kal­la ve­den pääl­lä ajet­ta­va kil­pai­lu. Ainakin Jyväskylässä moottorikelkat kiihdyttivät laiturilta järveen, kiersivät poijuja ja selvittivät hyppyrin. Kuusi kelkkaa kävi kisan aikana pohjassa ja ne nostettiin nostolautalla ylös. Tämän jälkeen ajoneuvot kuivattiin.

Kilpailijoita saapui Jyväskylään Suomen lisäksi Ruotsista ja Norjasta. Osa kilpailijoista oli Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosista.

Iltapäivällä tapahtuman yleisö pääsi todistamaan historiaa, kun leanvedon konkari teki jälleen uuden maailmanennätyksen. Keuruulaislähtöinen Joonas Mäkipelto veti vastaotteella puolessa tunnissa huimat 600 leukaa.

Kello 16.15 alkoi täysi-ikäisille suunnattu iltafestivaali. Iltapahtumassa kävijöille on luvassa muun muassa rock-konsertti.

Juttua korjattu kello 21.38: Tapahtumassa kävi lauantaina aamu- ja iltapäivällä noin 2500 vierasta, ei 4000–5000.

WaterXFest päättää ulkoilmafestivaalikauden lauantaina – vaikutuksia liikenteeseen

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.