Kuvasarja: WaterXFest veti runsaasti ihmisiä – tapahtumassa tehtiin uusi leuanvetoennätys

Iltapäivällä tapahtuman yleisö pääsi todistamaan historiaa, kun leanvedon konkari teki jälleen uuden maailmanennätyksen.

WaterXFest 2017 veti runsaasti kävijöitä lauantaina aamu- ja iltapäivällä Jyväskylän satamaan ja Lutakonaukiolle. Tapahtumassa kävi arviolta noin 2500 vierasta.

Tapahtuman järjestäjä Toni Arppe X-Festivals Oy:stä kertoi olevansa tyytyväinen päivän kävijämäärään, vaikka hänen mukaansa alueelle olisi mahtunut enemmänkin väkeä.

Valtaosa tapahtumassa päivällä käyneistä oli nuoria rock-henkisiä miehiä. Joukossa oli myös jonkin verraan lapsiperheitä.

Koko perheelle suunnatussa päivätapahtumassa kilpailtiin vesicrossin joukkue-euroopanmestaruudesta. Joukkuekilpailun voitti Suomi. Toiseksi sijoittui Norja ja kolmanneksi Ruotsi.

Vesic­ross on moot­to­ri­kel­kal­la ve­den pääl­lä ajet­ta­va kil­pai­lu. Ainakin Jyväskylässä moottorikelkat kiihdyttivät laiturilta järveen, kiersivät poijuja ja selvittivät hyppyrin. Kuusi kelkkaa kävi kisan aikana pohjassa ja ne nostettiin nostolautalla ylös. Tämän jälkeen ajoneuvot kuivattiin.

Kilpailijoita saapui Jyväskylään Suomen lisäksi Ruotsista ja Norjasta. Osa kilpailijoista oli Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosista.

Iltapäivällä tapahtuman yleisö pääsi todistamaan historiaa, kun leanvedon konkari teki jälleen uuden maailmanennätyksen. Keuruulaislähtöinen Joonas Mäkipelto veti vastaotteella puolessa tunnissa huimat 600 leukaa.

Kello 16.15 alkoi täysi-ikäisille suunnattu iltafestivaali. Iltapahtumassa kävijöille on luvassa muun muassa rock-konsertti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .