Kuvia, videoita ja chattiyhteys hätäkeskukseen – älypuhelin antaa uusia mahdollisuuksia hätäilmoitusten tekemiseen

Hätäilmoituksiin on kehitteillä uusia viestintäkeinoja, joita älykkäät mobiililaitteet tarjoavat. Jos kaavailut toteutuvat, hätäkeskukseen voisi lähettää kuvaa ja terveystietoja, ottaa videopuhelun ja kommunikoida chatin tai tekstiviestien välityksellä.

Kansalaisille puolestaan olisi mahdollista lähettää vaarahälytyksiä ja tarvittaessa myös tiedotteita vaikkapa kadonneista vanhuksista tai erämaahan eksyneistä vaeltajista, joita muut alueella liikkujat voisivat auttaa.

Raameja uusille hätäkeskus- ja pelastuspalveluille luodaan eurooppalaisessa Nexes-hankkeessa. Suomesta mukana ovat Poliisiammattikorkeakoulu ja Insta DefSec -yhtiö. Keskeisenä tavoitteena on hyödyntää jo käytössä olevia mobiililaitteita monipuolisten hätäilmoitusten tekemiseen.

– Kuvalla ja videolla voisi välittää monenlaista tietoa hätäkeskukselle ja siitä eteenpäin muille viranomaisille. Ilmoittaja voisi myös olla yhteydessä äänettömästi chatilla tai tekstiviestillä, sillä kaikissa tilanteissa ei voi puhua. Tekstipohjainen viestintä hyödyttää myös kuulovammaisia, kuvailee projektipäällikkö Vesa Huotari Poliisiammattikorkeakoulusta Tampereelta.

Nexes-hankkeen myötä halutaan rakentaa yhteiseurooppalaisia standardeja. Esimerkiksi paikannus toimisi automaattisesti kaikkialla. Suomessa se on jo käytössä 112-mobiilisovelluksessa.

Projektipäällikkö Kari Uusitalo Insta DefSec-yhtiöstä korostaa, että Nexes on vasta tutkimushanke. Mobiilisovellusten lisäksi tarvitaan teknisiä uudistuksia operaattoriverkkoihin ja hätäkeskuksiin. Tien alkuun on kuitenkin päästy. Suomalaisyhtiö osaltaan valmistelee jo uusien palveluiden edellyttämiä laajennuksia Insta Response -nimisiin hätä- ja hälytyskeskustuotteisiinsa.

Uudistusten käyttöönotto riippuu Hätäkeskuslaitoksesta ja sen aikatauluista. Teknisten palveluiden johtaja Jukka Aaltonen kertoo, että uudet viestintätavat kuten kuvainformaatio ovat olleet vahvasti keskustelussa mukana.

– Kuulovammaisille meillä on Suomi 112 -sovelluksessa jo tekstiviestipalvelu. Se voisi jo parin vuoden päästä kehittyä pikaviestipalveluksi.

Seuraavan kahden vuoden aikana keskitytään kuitenkin ottamaan käyttöön uusi Erica-tietojärjestelmä.

– Uudet palvelut voidaan silti ottaa suunnittelupöydälle. Jokin uusi ominaisuus on mahdollista istuttaa jo vuonna 2020 julkaistavaan versioon Ericasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.