"Kvartaalitalouden kauppamiehet tulee pitää kepin päässä"

SDP edellyttää valtion omistajapolitiikalta yhteiskunnan kokonaisedun näkemistä, suunnitelmallisuutta ja harkintaa.

SDP kantaa huolta hallituksen kaavaileman kehitysyhtiön roolista. Puolueen mielestä kehitysyhtiön pitää aidosti tuottaa uutta arvoa ja olla omistajuutta luova ja pääomarakennetta vahvistava yhtiö. Uutta omaisuuden myyntikonttoria ei SDP:n mukaan tarvita.

Kehitysyhtiöön olisi siirtymässä hyvä siivu valtion yhtiöomistuksia. Uuteen yhtiöön on menossa esimerkiksi lähes puolet valtion kokonaan omistamasta Postista. SDP:n mielestä ensin pitää vastata siihen, millaisen Postin Suomi ja kansalaiset tarvitsevat, ennen kuin mitään konkreettisia muutoksia omistuspohjaan tehdään.

– Tämä visio on nyt hakusessa, vai onko sellainen olemassa hallituksen takataskussa? kysyi SDP:n ryhmäpuheen pitänyt Lauri Ihalainen.

Ihalainen varoitti myös jo etukäteen, että SDP ei hyväksy VR:n pilkkomista. Esimerkiksi kalustoyhtiön irrottaminen VR:stä johtaa SDP:n mielestä yhtiön kokonaiskilpailukyvyn heikkenemiseen oloissa, joissa henkilöliikenne avautuu kilpailulle.

SDP edellyttää valtion omistajapolitiikalta yhteiskunnan kokonaisedun näkemistä, suunnitelmallisuutta ja harkintaa.

– Kvartaalitalouden kauppamiehet tulisi pitää pitkän kepin päässä valtion omaisuudesta, sanoi Ihalainen puheensa päätteeksi.