Kylähullu Hämäläinen: "Palvelut pysyvät, kun niitä käyttää"

Valtakunnan virallinen 14. kylähullu Matti Hämäläinen alias Alpiini Piiparinen myöntää, että ”hän voi olla vähän ding-dong, mutta tyhmä hän ei ole”.

Hämäläisen havittelemiksi, aluksi ehkä mahdottomalta tuntuviksi asioiksi Koiviston kylältä hän nimeää kyläkoulun säilymisen.

– Saimme sen säilymään ja saamme vielä uudenkin koulun. Koulu yhdisti tämän kylän, ilman sitä kaikki olisi hyytynyt.

Henkilökohtaisesti mahdottomalta asialta on taas saattanut vaikuttaa Hämäläisen unelma omasta hirsitalosta ja ”muista systeemeistä” maalle Koiviston kylään. Neljässä vuodessa ”hidas kiiruhtaja” sai nekin valmiiksi.

Koiviston kyläläiset ovat onnekkaita, että heidän kyläkauppansa ja muut palvelut ovat säilyneet ja voivat hyvin Hirvaskankaan risteyksessä.

Muille ja ylipäätään kaikille hän suosittelee oman seudun palveluiden käyttöä, huolenpitoa omasta ja oman hyödyntämistä.

– Palvelut säilyvät, kun niitä käyttää, ja kun niitä käyttää, saa myös palvelua usein kaikkein edullisimpaan hintaan, monia hintavertailuja käytännössä tehnyt Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen ”taiteilijanimi” tai jonkinlainen kaksoisolento Alpiini Piiparinen on puolestaan tarinoiden mukaan ollut Rahajärven keisari, jolla oli eväät vieressään – kalat järvessä ja lakat suolla – eikä Piiparisen tarvinnut lähteä ansaitsemaan ”rahua” turhuuksia ostaakseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .