Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Jyväskylän yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat perjantai-iltana Ruusupuiston rakennuksessa maistereiden seppeleensitojaisilla ja tohtoreiden miekanhiojaisilla.

Seppeleen sitomisessa opasti yleiseksi seppeleensitojaksi valittu filosofian ylioppilas Alina Salomaa.

Yhteiskuntatieteiden maisterin arvon saava Heli Jääskeläinen Konnevedeltä saapui seppeleensitojaisiin yhdessä entisen opiskelukaverinsa, tamperelaisen Maria Hervan kanssa.

– Halusin kokea, mitä seppeleensitojaisissa tapahtuu, sillä Joensuussa vastaavaa tilaisuutta ei ollut, kertoi tuplamaisteri Jääskeläinen, joka sai aiemmin maatalous- ja metsätieteiden maisterin arvon Itä-Suomen yliopistosta Joensuusta.

 

Maria Herva oli ensi kertaa seppeleensitojana.

– Viimeksi olin ommellut opiskelijahaalariin merkkejä. Siihen nähden tämä sujuu hienosti, Herva jutteli seppeleensitomisen lomassa.

Heli Jääskeläinen antoi sitojalleen pääasiassa vain henkistä tukea.

– No jos vähän autan lajittelemalla näitä lehtiä, hän tuumasi samalla kun sitoja Maria Herva sovitteli seppeleen runkoa hänen päähänsä.

– Ja seuraavaksi otetaan kaksi lehteä, yleinen seppeleensitoja Salomaa ilmoitti yllättäen ja sai Hervan vakavoitumaan.

– Mitä! Herva huudahti antaen ymmärtää, että yhden lehden sitominen onnistui vielä helposti mutta että kaksi samaan aikaan...

Maistereiden laakeriseppele kuvastaa tietoa ja oppineisuutta – kuten antiikin Kreikassa.

Yksin saapuvat maisterit sitoivat seppeleen pareittain toisilleen. Entiset yleiset seppeleensitojat ja gratistat auttoivat sitojia. Ilta huipentui ohjelmalliseen illalliseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .