Kyllönen haastaa presidenttiehdokkaat edistämään ydinaseriisuntaa

Merja Kyllönen muistuttaa, että ydinaseet olivat viime kesään saakka ainoa joukkotuhoase, jota ei ollut kielletty kansainvälisellä sopimuksella.

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas, europarlamentaarikko Merja Kyllönen haastaa muut presidenttiehdokkaat tukemaan kansainvälistä ydinasekieltosopimusta.

Kyllönen kertoo allekirjoittaneensa viime viikolla kansainvälisen ydinasekieltoa ajavan järjestön ICAN:n vetoomuksen, jossa hän poliitikkona sitoutuu edistämään ydinasekieltosopimuksen allekirjoittamista ja ratifiointia Suomessa.

Kyllönen muistuttaa, että ydinaseet olivat viime kesään saakka ainoa joukkotuhoase, jota ei ollut kielletty kansainvälisellä sopimuksella. Kemialliset, biologiset ja sokeuttavat aseet on kielletty jo aikaisemmin, kuten myös tavanomaisista aseista miinat ja rypäleaseet.

Maailman ensimmäinen ydinasekieltosopimus hyväksyttiin heinäkuussa YK:ssa. Kyllönen perustelee ydinasekieltosopimuksen ratifiointia vanhan ydinsulkusopimuksen tehottomuudella.

– Vanha ydinsulkusopimus on saanut 47 vuoden aikana vain yhden valtion kokonaan tuhoamaan ydinaseensa. Nykyiset ydinasevaltiot ovat päinvastoin uudistamassa ydinasejärjestelmiään, Kyllönen kirjoittaa tiedotteessaan.

– Ydinräjäytyksen seuraukset ilmakehään voisivat aiheuttaa silmänräpäyksessä kokonaisia maanosia kattavan humanitaarisen ja ympäristökatastrofin. Presidenttiehdokkaana haluan edistää ydinaseriisuntaa ja haastan kanssaehdokkaani samaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Psykiatrian osaston potilas pahoinpiteli siivoojan sairaalassa Kuopiossa – ylilääkärille ja sairaanhoitopiirille syytteet

Puuppolankoskentien liittymä valtatielle suljetaan – käyttöön tulee Salmelantien uusi liittymä ja kulku päiväkodille alittaa valtatien

Nainen tunnisti ystävältään varastetun läskipyörän ja jäljitti sillä karkuun pinkoneen varkaan Jyväskylässä

Näin Keski-Suomi varautuu koronavirukseen – tarvittaessa perutaan leikkauksia ja otetaan kirurgian osastoja infektiopotilaiden käyttöön

Katso video: tässä paras keino koronavirukselta suojautumiseen – näin peset kätesi oikein

Jämsän terveysriidan sovittelusta päätetään maanantaina – ulkopuolisen välittäjän hankkimista harkitaan

Jukka Lehtinen Keski-Suomen ely-keskuksen ylijohtajaksi

Onnibusin linja-auton matkanteko tyssäsi Jämsässä torstai-iltana – jarrut kuumenivat punahehkuisiksi

Jyväskyläläinen Mikko sai puhelun "tekniseltä tuelta" ja päätti vedättää huijaria – "Ajattelin, että keskustelen sen kanssa ja esitän tyhmää"

Hirvivahinkokorvausten määrä puolittui Keski-Suomessa – eniten korvauksia maksetaan Keuruuseen, Toivakkaan ja Kivijärvelle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.