Kymmenissä resepteissä virheitä Päijät-Hämeessä – lääke on saattanut vaihtua toiseen

Ongelmia ilmeni joulu-helmikuun välillä uusituissa resepteissä.

Järjestelmävirhe on aiheuttanut virheitä lääkeresepteihin Päijät-Hämeessä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan Lifecare-potilastietojärjestelmän virheen seurauksena potilaalle määrätty lääke on saattanut vaihtua toiseen.

Virheitä voi olla resepteissä, jotka on uusittu tai päivitetty joulukuun 14. päivän ja helmikuun 23. päivän välillä. Virhettä ei siis ole havaittu kokonaan uusissa resepteissä, koska virhe on ilmennyt vasta reseptejä uudelleen käsiteltäessä. Virheitä ei myöskään ole helmikuun 23. päivän jälkeen tehdyissä reseptien uusinnoissa.

Hyvinvointiyhtymä ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joiden resepteihin virhe on voinut vaikuttaa. Yhtymän henkilöstö käy tehostetusti läpi asiakkaiden lääkelistoja ja reseptejä. Lifecaren järjestelmätoimittaja Tiedon mukaan ongelmia on joissakin kymmenissä resepteissä.

Yhtymän mukaan työntekijöitä on ohjeistettu huolehtimaan, että asiakkaalle tulostetaan aina sähköisen reseptin tulostettava osa ja varmistetaan, että se vastaa sitä mitä oli tarkoituskin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.