Kynttilät syttyivät Laukaassa nuoren motoristin muistoksi – muistoajossa yli 200 osallistujaa

Yli 200 mopoilijaa, moottoripyöräilijää ja autoilijaa muisti liikenneonnettomuudessa menehtynyttä nuorta miestä lauantain muistoajossa. Onnettomuus tapahtui viikko sitten lauantaina Laukaan Leppävedellä.

– Muistoajot kuuluvat motoristien perinteisiin, mutta Jyväskylän mopomiittitiporukalle tämä on ensimmäinen. Onneksi kuolemaan johtaneita onnettomuuksia ei ole vuosiin sattunut, miittiläisten kokoontumisissa aikuisena tukena kiertävä Olli-Pekka Jalovaara sanoi.

Muistoajoon osallistujat kokoontuivat Kuormaajantiellä ja ajoivat sieltä onnettomuuspaikalle viettämään hiljaisen hetken ja viemään kynttilöitä nuoren uhrin muistolle.

– Kyllä tällainen onnettomuus pysäyttää ja muistuttaa siitä, että kaksipyöräinen on suojaton ajoneuvo liikenteessä, muistoajon kokoonkutsuja Joakim Tanskanen sanoi.

Laukaan onnettomuudessa henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

– Autoilijoiden on tärkeä myös ymmärtää vastuunsa ja olla valppaana liikenteessä. Ihmishenki on kallis, Matti Natri Jyväskylän Moottorikerhosta sanoi.

Järkyttävä onnettomuus saa ajattelemaan omaa ajotapaa.

– Laittaahan se miettimään. On itsekin ajettava varovasti, Veeti Peurala sanoi.

Muistoajoa oli kuvaamassa Markku Tiitinen. Hän haluaa näin kunnioittaa pojan muistoa.

– Tiesin kaverin ajalta, kun ajoin koulubussia. Hän oli usein kyydissä. Kun kuulin tapahtuneesta, niin se kouraisi kyllä syvältä, Tiitinen sanoi.

Hän kertoi tehneensä päätöksen olla koskaan käyttämättä kännykkää ajaessaan.

Myös huomenna sunnuntaina ajetaan liikenneonnettomuudessa elokuun alkupuolella kuolleen motoristin muistoajo.

– Eki Toppinen oli jo iäkkäämpi mies ja harrastanut moottoripyöräilyä pitkään. Hänen muistoajonsa lähtee Seppälän Prisman pihasta kello 16 kohti onnettomuuspaikkaa, ja siihen ovat kaikki tervetulleita osallistumaan, Matti Natri sanoi.

Koskettava kuvasarja ja video muistoajosta löytyvät jutun yläpuolelta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .