Kysely: Jyväskylän seurakunta arvioitiin mielikuvaltaan myönteiseksi

Kirkon tutkimuskeskuksen suurten kaupunkiseurakuntien alueella tekemässä kyselyssä kävi ilmi, että mielikuvat seurakunnasta ovat läpi Suomen myönteiset. Yli puolet vastaajista ilmoitti mielikuvansa myönteiseksi ja 41 prosenttia neutraaliksi. Jyväskyläläiset vastaajat arvioivat seurakunnan toiseksi myönteisimmin (61 prosenttia). Myönteisin mielikuva oli Seinäjoen seurakunnasta (71 prosenttia). Mukana kyselyssä oli 12 kaupunkiseurakuntaa.

Myönteisimmin suhtautuvat nuoret ja yli 55-vuotiaat. Kriittisimpiä ovat 25–34-vuotiaat.

Kirkon odotetaan tukevan lapsia, nuoria, vanhuksia ja avuntarvitsijoita. Kirkon toivotaan myös puolustavan niitä, jotka ovat joutuneet marginaaliin. Seurakunnat koetaan luotettaviksi, mutta rutiininomaisiksi toimijoiksi.

– Erityisesti suurissa kaupungeissa, joissa ei tunneta seurakunnan työntekijöitä tai seurakunnassa käyviä, kirkko saattaa olla kasvoton, tulkitsee Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Hanna Salomäki.

Salomäki muistuttaa, että seurakunnan luottamuselimissä ratkotaan kysymyksiä, jotka eniten vaikuttavat kirkon jäsenten arkeen. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu 10.11. saakka. Vaalipäivä on 18.11.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .