Kysely: Suomalaiset viettävät kahdeksan prosenttia vuodesta sähköpostin ääressä

Postilaatikkoon kurkistetaan milloin missäkin, kuten sängyssä ja jopa kylpyhuoneessa.

Suomalaiset viettävät keskimäärin 691 tuntia vuodessa sähköpostin ääressä, selviää Adoben uudesta kyselytutkimuksesta. Se tarkoittaa noin kahdeksaa prosenttia vuodesta. Päivittäin työsähköpostin tarkistamiseen käytetään keskimäärin 1,84 tuntia ja henkilökohtaisen sähköpostin tarkistamiseen 1,10 tuntia. Tulokset perustuvat 828 toimistotyöntekijän vastauksiin.

Postilaatikkoon kurkistetaan milloin missäkin. 64 prosenttia on tarkistanut sähköpostinsa televisiota tai elokuvaa katsellessa, 47 prosenttia sängyssä ollessaan, 23 prosenttia keskustellessaan kasvotusten toisen ihmisen kanssa ja 18 prosenttia kylpyhuoneessa.

Enemmistö lukee työsähköpostejaan jo aamulla kotona ennen töihin menoa tai työmatkalla. Kaksi viidestä perehtyy niihin vasta toimistolla. Kolme viidestä tarkistaa sähköpostinsa myös lomalla.

Kyselystä selviää myös, että lähes kaksi kolmasosaa on pitänyt oma-aloitteisesti taukoa sähköpostin lukemisesta ja heistä jopa 95 prosenttia on onnistunut paastossaan. Yleisimmin tauko oli kestänyt jopa yli viikon. Kolmasosa tunsi olonsa tauolla rentoutuneeksi ja neljäsosa vapautuneeksi. Pienempi osa tunti epätietoisuutta tai huolestuneisuutta.

– Suomalaiset ovat suuressa määrin kiinni tietokoneissaan, tableteissaan ja älypuhelimissaan. Tutkimuksemme kuitenkin osoittaa, että tietyn pisteen jälkeen irtiotto ainakin sähköpostista on paikallaan ja siitä myös osataan pitää hyvin kiinni, sanoo Adobe Marketing Cloudin Pohjoismaiden markkinointijohtaja Imran Afzal tiedotteessa.

Tutkimuksen toteutti syyskuussa tutkimuslaitos YouGov.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.