Kysely: Täällä ovat maailman tyytyväisimmät työntekijät

Suomalaiset ovat melko tyytyväisiä, mutta eivät yhtä lojaaleja kuin muut pohjoismaalaiset.

Kyselytutkimuksen mukaan maailman tyytyväisimmät työntekijät paiskivat hommia Tanskassa. Tanskalaiset ovat sekä tyytyväisimpiä että lojaaleimpia työntekijöitä.

Tulokset käyvät ilmi Global Workforce Happiness Index -tutkimuksesta, jonka toteutti ruotsalainen työelämätutkimukseen keskittynyt Universum.

Tutkimukseen vastasi yli 200 000 nuorta työntekijää 57 maasta syyskuun 2015 ja syyskuun 2016 välisenä aikana.

Pohjoismaat pärjäsivät kyselyssä hyvin. Tanskan lisäksi kärkipäästä löytyvät toiseksi noussut Norja sekä neljänneksi tyytyväisimpien nuorten työntekijöiden Ruotsi.

Tanskan, Norjan ja Ruotsin seuraan kolmannelle sijalle itsensä kiilasi Keski-Amerikan Costa Rica.

Suomalaiset nuoret työntekijät ovat maailman seitsemänneksi tyytyväisimpiä työssään. Mielenkiintoinen huomio kuitenkin on, etteivät suomalaiset ole kovin lojaaleja.

Suomalaiset ovat tyytyväisiä nykyiseen työpaikkaansa, mutta ovat siitä huolimatta monia muita valmiimpia vaihtamaan työpaikkaa. Liki 20 maassa ollaan työnantajaa kohtaa lojaalimpia kuin Suomessa.

Brittityöntekijät ovat tutkimuksessa vasta 32. sijalla, amerikkalaiset sijalla 36. Listauksen viimeiseksi maaksi on jäänyt Ghana, jossa työntekijät eivät ole kovin tyytyväisiä eivätkä lojaaleja.

Tutkimuksessa muista erottuivat japanilaiset ja algerialaiset. Molemmissa maissa nuoret työntekijät olivat melko tyytymättömiä nykyiseen työhönsä, mutteivät siitäkään huolimatta osoittaneet kiinnostusta työpaikan vaihtoon. Universumin mukaan tämä kertoo erilaisesta työkulttuurista. Varsinkin Japanissa pidetään edelleen kiinni ajatuksesta, että samassa työpaikassa pysytään uran loppuun saakka.

Eri maiden työntekijöitä verrattiin kolmen tekijän avulla. Kyselyssä selvitettiin työtekijöiden tyytyväisyyttä, innokkuutta suositella nykyistä työnantajaa muille sekä todennäköisyyttä vaihtaa työpaikkaa lähitulevaisuudessa.

Global Workforce Happiness Index (nuoret työntekijät) top 10:

1) Tanska

2) Norja

3) Costa Rica

4) Ruotsi

5) Itävalta

6) Alankomaat

7) Suomi

8) Belgia

9) Unkari

10) Tshekki

Lähde:

Universum 1

Universum 2

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Biseksuaali nainen saa usein kevytkenkäisen leiman: "Ajatellaan helposti, että hän on kiinnostunut enemmän kuin yhdestä ihmisestä"

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.