Kysely nuorille naisille: Lähes puolet pelkää työttömyyttä

Cosmopolitanin lukijoilleen teettämässä kyselyssä nuoret naisevat toivovat työelämältä varmuutta. Kyselyyn vastasi 660 naista, joista 88 % oli 18–34-vuotiaita.

Nuoret naiset toivovat työelämältä jatkuvuutta ja vapautta jopa itsensätoteuttamisen sijaan. Lama ja nuorisotyöttömyys näkyvät nuorten naisten peloissa; lähes puolet työelämäkyselyyn vastanneista kertoi pelkäävänsä työttömyyttä.

Toisaalta työpaikan varmuuden lisäksi lähes yhtä tärkeää on hyvä palkka. Kolmanneksi tärkeimmäksi koettiin hyvä työilmapiiri ja mukavat työkaverit.

70 % kyselyyn vastanneista haluaa työn, jossa voi auttaa ihmisiä. Puolet vastanneista haluaa tehdä töissään jotakin käsillään. Yksityisyrittäjäksi haluaa vain 17 %. Työssään tylsistymistä kertoi pelkäävänsä lähes 4 kymmenestä.

Toiveammateikseen nuoret naiset kertoivat muun muassa stylistin, lääkärin, diplomaatin, arkkitehdin, opettajan, johtajan, kätilön, rallikuskin, tähtitieteilijän, kukkakauppiaan ja psykologin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Tässä on Pihtiputaan sunnuntaisen palon sankari: Kiinteistönhoitaja Juhani Logren, 53, syöksyi palavaan rivitaloon ja pelasti todennäköisesti ihmishengen – päätyi itsekin sairaalahoitoon

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Jyväskylän uusi kiinteistöjohtaja varoittaa muiden taloinvestointien lykkäyksistä, jos Hippoksen suurhanke kaatuu

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.