Kysyimme keskisuomalaisilta: Mitä teet juhannuksena ja miten sää vaikuttaa suunnitelmiisi?

Timo Sokka, 59 ja Kirsi Sokka, 55

Meillä ei ole vielä juhannussuunnitelmia, olemme hetken lapsia. Viime vuonna taidettiin käydä ystävien luona Keuruulla. Mennään vähän fiiliksen mukaan. Keli ei vaikuta, viimeksikin oli vaan puettava paljon päälle kun oltiin ulkona. Mieluisa juhannussää olisi toki sellainen, että tarkenisi olla ulkona ilman takkia.

 

Juulia Jokelainen, 18,

Olen töissä juhannuksena. Työskentelen lähihoitajana vanhusten palvelutalossa, ja juhannukselle osuu sekä aamu- että iltavuoroa. Juhannuksena on asukkaiden kanssa juhannussaunaa ja vähän juhannusfiilistelyä muutenkin. En usko, että tuntuu pahalta olla töissä, ainakin säästyy rahaa ja tienaa pyhäpäiväpalkat.

Hannu Sivusuo, 34

Varmaankin menen taas mökille Kalliokylälle Sarvenperän taakse. Siellä ovat yleensä ainakin meidän porukat ja veljeni, ollaan perhepiirissä. Jos ollaan menossa, niin eivät kelit siihen vaikuta. Kyllä juhannuksena hellettä saisi olla, mutta en jätä menemättä, vaikka olisi huono sää. Mökkeily kuuluu juhannukseen.

 

Ensio Kosonen, 69

Lapset ovat jo maailmalla, olemme vaimon kanssa kahdestaan. Vietämme kaupunkijuhannusta. Yleensä käymme katsomassa kokkoa Ainolanrannassa, jos sellainen on. Lisäksi laitamme hyvää ruokaa, jotain liharuokaa ja salaatteja. Kelit eivät vaikuta juhannuksenviettoomme, mutta 20–25 asteen lämpötila olisi kiva.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .