Kyyjärvellä edessä kiperä kouluvalinta

Päättäjät pohtivat, rakennetaanko uusi koulu vai remontoidaanko osaksi vanhoja tiloja.

Kyyjärven kunnanvaltuusto ei vielä maanantain iltakoulussaan linjannut, rakennetaanko Kyyjärvelle kokonaan uusi koulu vai remontoidaanko osittain koulun vanhoja tiloja.

– Nykyisessä alakoulussa, joka olisi mahdollisen remontin kohde, tehdään parhaillaan kuntoselvitystä. Saamme siitä tulokset maaliskuun lopulla, ja huhtikuussa asia tulee kunnanhallituksen ja valtuuston päätettäväksi, Kyyjärven kunnanjohtaja Eero Ylitalo kertoi.

Valtuutetut tutustuivat maanantaina arkkitehdin suunnitelmiin. Jos Kyyjärvelle rakennetaan kokonaan uusi koulu, uudisrakennukseen sijoitettaisiin kaikki oppilaat esikoululaisista yhdeksäsluokkalaisiin. Vain teknisen työn ja kotitalouden luokat säilyisivät nykyisissä tiloissa.

Ylitalon mukaan arkkitehti arvioi uuden koulun rakennuskustannuksiksi 6,1 miljoonaa euroa.

Toisessa vaihtoehdossa nykyinen alakoulu remontoitaisiin ja sen yhteyteen rakennettaisiin uusia tiloja. Tämän vaihtoehdon alustava hinta-arvio on noin 4,8 miljoonaa euroa, mutta lopulliseen hintaan vaikuttaisi remontoitavien tilojen kunto, jota siis vasta selvitetään.

Ylitalon mukaan molemmissa vaihtoehdoissa kirjastolle tulisi uudet tilat koulun yhteyteen.

Koulun rahoitusmalliksi Kyyjärvellä on pohdittu niin sanottua kiinteistön elinkaari-leasingiä, jossa rakennus ei tulisi kunnan omistukseen, vaan kunta vuokraisi sen 20 vuodeksi. Kunnalle ei tulisi investointikustannuksia, vaan vuokra maksettaisiin kunnan käyttömenoista.

Ylitalon mukaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi syksynä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .