Lääkäri: Yskänlääkkeitä ei enää suositella lapsille, sillä ne voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia keskushermostoon

Yskänlääkkeitä ei enää suositella annettavaksi flunssaiselle ja yskästä kärsivälle lapselle. Lapsen hengitystieoireiden hoitaminen yskänlääkkeellä voi altistaa lapsen vakaville terveyshaitoille, kertoo Terveystalo tiedotteessaan.

Terveystalon lastentautien erikoislääkärin, lastenallergologi Péter Csonkan mukaan yskänlääke voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa lapselle vakavia keskushermostoon liittyviä haittavaikutuksia, kuten aistiharhoja, rytmihäiriöitä ja tajunnan häiriöitä
– Virusinfektioon liittyvä yskä häviää usein itsestään ilman lääkehoitoa 1–3 viikossa. Yskänlääkkeet eivät tutkimusten mukaan helpota lasten oireita, hän sanoo tiedotteessa.
Terveystalo mainitsee tavoitteekseen lisätä vanhempien ja hoitohenkilökunnan tietoisuutta yskänlääkkeiden tehottomuudesta ja haitoista. Tavoitteena on, että yskänlääkereseptien kirjoittaminen lapsille loppuu kokonaan vuoteen 2020 mennessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .