Lääkäri imi potilaan nänniä

Pohjoispohjalainen käräjäoikeus katsoi, että potilaan nänniä imenyt lääkäri ei syyllistynyt seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai virkavelvollisuuden rikkomiseen. Toukokuun lopussa käydyn oikeudenkäynnin mukaan tapauksessa ei ollut riittävää näyttöä sille, että lääkärin tekemällä tutkimuksella olisi ollut seksuaalinen tarkoitus.

Ilta-Sanomien mukaan kokenut apulaisylilääkäri oli imaissut potilaan nänniä selvittääkseen, tuleeko rinnasta eritettä. Lisäksi lääkäri oli puristellut potilaan rintoja takaapäin kahteen otteeseen ja kehunut naisen rintojen muotoa. Lehden mukaan nainen oli suostunut lääkäriin pyyntöön paniikissa ja hämmennyksissä.

21-vuotias potilas otti heti seuraavana päivänä yhteyttä potilasasiamieheen ja myöhemmin poliisin.

Oikeudessa syytettynä ollut lääkäri kiisti kaikki häntä vastaan luetut syytteet. Hän kuitenkin myönsi sen, että potilaan rinnan imeminen on harvinaista ja edellyttää hyvää potilas-lääkärisuhdetta.

Syyttäjä ja asianomainen ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä oikeuden päätökseen.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.