Lääkäri unohti korvakipuisen lapsen päivystykseen – lähti pois töistä

Vähän alle kolmevuotiaan Aapo-pojan odotusaika keskussairaalan iltapäivystyksessä Jyväskylässä venähti viime viikolla kolmeen tuntiin, kun lääkäri unohti pojan jonoon ja lähti sitten pois töistä.

– Arvioitu odotusaika oli noin tunti, ja ihmettelin, kun kaikki meidän jälkeemme tulleet potilaat menivät edelle, Aapon äiti Anna-Leena Sahindal kertoo.

Kahden tunnin kuluttua hän kysyi tilannetta hoitajalta, joka selitti, että lääkärit katsovat potilaat kiireellisyysjärjestyksessä.

Lopulta odotustilassa olivat enää Sahindalit, ja lääkärikin poistui paikalta sammuttaen valot huoneestaan.

– Silloin toiselta käytävältä tuli lääkäri, joka kertoi pahoitellen, että kollega oli jo avannut Aapon potilaskansion, mutta hypännyt vahingossa pojan yli jonkin keskeytyksen vuoksi. Muut lääkärit olivat luulleet Aapon jo olleen lääkärin luona.

Märkivää korvatulehdusta ja 39 asteen kuumetta potenut Aapo sai lopulta hyvän hoidon ja lääkkeet mukaan. Hän oli tullut äitinsä kanssa vastaanotolle tiistai-iltana kello 20 aikaan ja pääsi lähtemään kotiin kello 23.30.

– Päivystykseen piti lähteä, kun kotihoito ei auttanut ja mitenkään päin ei ollut hyvä olla. Ei odotusaikakaan kovin hyvin sujunut.

Sahindal antoi tapahtuneesta päivystyksen johdolle kirjallista palautetta ja sai nopeasti pahoittelevan vastauksen.

– Vaikutti, että asia oli käyty sairaalassa läpi. Kyseessä oli ollut inhimillinen virhe.

Erikoinen tilanne Sahindalille sattui myös pari–kolme vuotta sitten, kun hän oli keskussairaalan päivystyksessä kahden kuumeisen lapsen kanssa. Heistä toinen oli pieni vauva ja toinen kaksivuotias.

– Minulle ilmoitettiin, että vauva hoidetaan lastentautien päivystyksessä ja kaksivuotias tavallisessa päivystyksessä. Minun olisi pitänyt odottaa lasten kanssa samaan aikaan kahdessa toisistaan etäällä sijaitsevassa paikassa. Soitin mummon apuun, joka tuli odottamaan toisen lapsen kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .