Lääkäriliitto: Lastensairaaloiden tilapulma ratkottava

Vaatimukset uuden Lastensairaalan rakentamisesta Helsinkiin kovenevat.

Lääkäriliiton mukaan pienet korjaukset ja lisäsiivet eivät korjaa ongelmia, vaan vastuu lasten sairaanhoidon tiloista on poliittisilla päättäjillä.

Tällä hetkellä kaikkien vakavasti sairaiden suomalaislasten hoito on keskitetty Helsingin Lastenklinikalle ja Lastenlinnaan. Tilat ovat ahtaat ja niissä on sisäilmaongelmia.

Uuden Lastensairaalan rakentamisesta on tehty periaatepäätös, mutta rahoittajat ovat vielä auki. Sairaala maksaisi 150 miljoonaa euroa.

Vastasyntyneiden teho-osasto, lyhyemmin K7, on ollut heinäkuun alusta evakossa Lastenklinikan heräämössä. Siellä pysytään näillä näkymin lokakuun alkuun.

Vanhoista tiloista oli pakko lähteä, sillä henkilökunta sai oireita huonosta sisäilmasta. Nyt ongelmia aiheuttaa ahtaus. Aiemmin osastolla oli kolme hoitohuonetta, nyt vain yksi.

Henkilökuntaa ja tilaa on 11 vauvan hoitamiseen, hätätilanteessa osastolla voidaan hoitaa 14 vastasyntynyttä. Sen jälkeen synnyttäjiä joudutaan ohjaamaan muihin kaupunkeihin. Toistaiseksi näin ei ole tarvinnut tehdä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.