Lääkärinvirat täyttämättä Hankasalmella – kuntalaiset pääsevät marraskuussa lääkäriin palvelusetelillä

Hankasalmelaiset pääsevät marraskuusta alkaen lääkäriin palvelusetelillä. Jyväskylän perusturvalautakunta päätti ottaa käyttöön avosairaanhoidon palvelusetelin Hankasalmen asukkaille marraskuun alusta alkaen.

Avosairaanhoidon palvelusetelillä asiakas saa avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut mukaan lukien laboratorio ja röntgenpalvelut. Avosairaanhoidon seteli poikkeaa valinnanvapauskokeilussa toteutetusta palvelukokonaisuudesta siinä, että se ei sisällä sosiaaliohjaajan palvelua. Hankasalmen kunta tuottaa itse sosiaaliohjauksen ja neuvonnan kuntalaisille mahdollisen palvelusetelin käytön yhteydessä.

Avosairaanhoidon palvelusetelissä palveluntuottaja voi periä asiakkailta omavastuuosuuden korkeintaan kolmesta asiakaskäynnistä vuodessa. Palvelusetelillä ostetun terveyspalvelun omavastuuosuus ei kerrytä asiakkaan maksukattoa toisin kuin julkisissa avosairaanhoidon palveluissa.

Hankasalmella lääkäreitä ei ole saatu rekrytoitua olemassa oleviin virkoihin, eikä Hankasalmen terveysasemalla ole yhtään vakituista lääkäriä virassa.

Palveluiden järjestäminen palvelusetelillä on väliaikainen, mutta toistaiseksi voimassa oleva ratkaisu avosairaanhoidon saatavuuden parantamiseksi Hankasalmen kuntalaisille.

Hankasalmen terveysaseman lääkärirekrytointia jatketaan ja palvelusetelitoiminnan tarkoituksenmukaisuutta arvioidaan uudelleen, mikäli Hankasalmen terveysaseman lääkärivirat saadaan täytettyä tai hoitoon pääsyn ongelmiin löydetään jokin muu ratkaisu, perusturvalautakunta totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .