Lääke koiran paukkukauhuun – Hyviä uutisia lemmikinomistajille juuri uuden vuoden alla

Suomessa on kehitetty reseptilääke äänipelosta kärsiville koirille.

Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Päivi Kallioniemi Jyväskylän Viitaniemen Eläinlääkärisemalta vahvistaa, että lääke on esitelty vähän aikaa sitten eläinlääkäripäivillä ja vaikuttaa toimivalta. Ainakin Eläinlääkäriasemalle lääkettä on tilattu ja ensimmäisten annosten pitäisi olla jaossa tällä viikolla Jyväskylässä – juuri sopivasti uuden vuoden juhlinnan alla.

Koirien ääniin liittyvät pelot ovat erittäin yleinen ongelma. Lääkkeen kehittäneen Orionin mukaan arviolta joka toinen koira reagoi pelokkaasti tietyntyyppiseen ääneen. Ääniä, joita koirat pelkäävät, ovat esimerkiksi ilotulitteet, ukkonen, laukaukset ja liikenteen melu.

Pelottavan äänen kuullessaan koira ilmaisee ahdistusta ja pelkoa esimerkiksi läähättämällä, vapisemalla ja yleisellä rauhattomuudella. Tällöin lemmikki hakee turvaa omistajastaan, piiloutuu tai pahimmassa tapauksessa lähtee karkumatkalle.

Orionin mukaan valmisteen teho ja turvallisuus on testattu kliinisesti, ja se on saanut Euroopan lääkeviraston hyväksynnän EU:n alueella. Sileo-valmiste ehkäisee tai lieventää pienenä annoksena äänistä johtuvan stressireaktion ja ahdituksen syntyä säilyttäen kuitenkin samalla koiran toimintakykyisenä. Sileo on geeli, jota annostellaan koiran posken sisäpinnan limakalvolle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .