Lähdössä festareille - Pakkaa nämä mukaasi

Suomessa järjestetään kesäisin useita erilaisia festivaaleja. Hyvästä musiikista ja ystävien seurasta pystyy nauttimaan paremmin, kun muistaa pakata mukaan kunnolliset festarivarusteet.

Yöpymispaikka vaikuttaa paljon siihen, mitä festareille kannattaa pakata mukaan. Jos festariyö on tarkoitus viettää teltassa, kannattaa pakkaamiseen kiinnittää erityistä huomiota.

–  Perinteiselle leirintäalueelle kannattaa ottaa mukaan ainakin helposti koottava teltta, nopeasti ilmalla täyttyvä makuualusta ja makuupussi. Makuupussin sijasta mukaan voi ottaa myös edullisen kuitutäytteisen tyynyn ja peiton, vinkkaa markkinointikoordinaattori Riikka Leskinen JYSK:stä.

Osa festareista kuluu leirintäalueella, joten omasta leiristä on kiva tehdä viihtyisä paikka. Telttojen yhteyteen pystytetty aurinkovarjo tai koottava paviljonki suojaa niin helteeltä kuin sateeltakin ja alle mahtuu isompikin porukka.

– Hyvä vinkki festareiden vakiokävijältä on se, että paviljongin alle levitetään pressu suojaamaan jalkoja ja teltat kootaan ympyrään paviljongin ympärille. Sillä tavalla keskelle muodostuu tavallaan oma piha tai terassi, Leskinen neuvoo.

Jos leirintäalueella on tarkoitus napsia omia eväitä, myös kertakäyttöastioille ja kylmälaukuille on käyttöä. Kertakäyttögrillien tuomiseen leirintäalueilla suhtaudutaan usein aika nihkeästi, joten lupa sen käyttöön kannattaa tarkistaa etukäteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.