Lähdössä reissuun? Kuusi vinkkiä, joilla pidät luottokorttisi turvassa

Osuuspankki antaa kesämatkailijoille kuusi vinkkiä siihen, kuinka oma luottokortti pidetään turvassa ulkomaillakin. OP Ryhmän mukaan luottokorttien käyttö ulkomailla on jatkuvassa kasvussa, sillä korttiostojen määrä on jatkanut 20 prosentin nousua vuosittain.

Katso tästä OP Ryhmän vinkit siihen, kuinka oma kortti pysyy turvassa ja maksaminen hoituu kommelluksitta.

1. Matkan varaaminen luottokortilla kannattaa

Matkojen varaamiseen turvaa saa luottokortin credit-puolelta. Jos maksun vastaanottaja menee esimerkiksi konkurssiin ennen matkaa, luottokorttiyhtiö korvaa menetyksesi. Jos matkan maksaa luottopuolelle heti, ei käytöstä myöskään synny lisäkuluja.

2. Turvaraja on helppo laskea vaikka loman ajaksi

Turvaraja määrittää sen, kuinka suurella summalla voi tehdä ostoksia tai käteisnostoja vuorokauden aikana. Muutamalla klikkauksella turvarajan voi asettaa sopivaksi itselleen – tai huonosti käydessä myös rikolliselle.

3. Sulkunumero muistiin!

Jos kortti katoaa tai viedään, vastuu sillä tehdyistä ostoksista siirtyy muiden harteille sillä hetkellä, kun suljet kortin sulkupalvelussa. Kaikkien suomalaispankkien asiakkaita palvelee yksi ja sama umero: +358 20 333.

Jos asialla on ammattilaisvoro, voi olla hyvä kirjoittaa numero muistiin esimerkiksi hotellihuoneeseen jäävät matkalaukun sivutaskuun: varas voi röyhkeydessään viedä samalla myös puhelimen.

4. Useita kortteja?

Joskus voi olla hyvä, että matkalla on mukana eri luottokorttiyhtiöiden kortteja, esimerkiksi Visa ja MasterCard. Jos toinen kortti lakkaa toimimasta, usein toinen toimii.

Matkalla kannattaa toinen korteista jättää hotellihuoneeseen turvalokeroon, sillä jos lompakko putoaa jokeen tai varas vie sen, on tallella yhä käyvä kortti.

5. Kuvittele kortti setelinipuksi

Jos korttisi luottoraja on vaikkapa 3 000 euroa, kuvittele kortti setelinipuksi, jossa on yhtä paljon rahaa. Voi nimittäin olla, ettet halua jättää kolmea tuhatta euroa rantapyyhkeen alle siksi aikaa, että käyt uimassa.

6. Luotto vai pankki?

Matkoilla voi maksaa yhtä hyvin luotolla kuin pankilta eli käyttämällä joko credit- tai debit-puolta. Debit-puolta käyttäessä ostos laskutetaan pankkitililtäsi, joskin viive voi olla hieman suurempi kuin Suomessa maksettaessa. Ennen lähtöä kannattaa muistaa myös debit-puolen päiväkohtaiset turvarajat.

Lähde: OP Ryhmä

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .