Läheiset muistelevat television pioneeria - IL: "Olen valmis kantamaan ystäväni hautaan"

Timo T. A. Mikkonen muistetaan media-alan kehittäjänä.

Toimittaja ja mediayrittäjä Timo T. A. Mikkonen kuoli tiistaina vakavaan sairauden uuvuttamana. Mikkonen oli kuollessaan 69-vuotias.

Timo T. A. Mikkosen vaimo Nina Mikkonen vahvisti STT:lle miehensä kuolleen perheen ja läheisten läsnä ollessa. Mikkosilla on kaksi yhteistä lasta: vuonna 2002 syntynyt Mikael ja vuonna 2003 syntynyt Matias.

Lisäksi Timo T. A. Mikkosella on edellisestä avioliitostaan kaksi aikuista lasta.

Mikkosen ystävä, olympiavoittaja Lasse Virén muistelee lämmöllä mediapersoonaa Iltalehden haastattelussa. Mikkonen ja Virén tutustuivat Iltalehden mukaan jo 1970-luvulla.

– Kunnia Timon muistolle. Hän oli aktiivinen, dynaaminen tehopakkaus, jolta eivät ideat loppuneet ikinä. Jos omaiset pyytävät ja kantajaa tarvitaan, olen valmis kantamaan ystäväni hautaan, Virén sanoo.

Timo T. A. Mikkonen asui perheineen Uudellamaalla Myrskylässä. Juuri Virénin ansiosta Mikkoset asettuivat Myrskylään, jonka kunnanvaltuuston puheenjohtaja Virén oli, kun Mikkoset etsivät omakotitalolle tonttia. Tontti löytyi lopulta Myrskylän Syväjärven rannalta.

Myös mediapersoona Riitta Väisänen tunsi Mikkosen pitkältä ajalta.

– Hän oli aina iloinen ja ystävällinen, minkä lisäksi hän huolehti perheestään. Voimia Ninalle ja pojille, Väisänen sanoo Ilta-Sanomissa.

Mikkosta muisteltiin myös sosiaalisessa mediassa.

– Arvostamani Timo T.A Mikkonen on jättänyt tänään tämän todellisuuden. Karismaattinen ja rohkea kokija. Alan kehittäjä. Osanottoni läheisille, televisioesiintyjä Janne Kataja kirjoitti Twitterissä.

– Minulla oli kunnia tuntea Timo T.A. Mikkonen. Hän oli #patriootti sanan parhaassa merkityksessä. Osanottoni. Voimia Niinalle ja pojille, Twitterissä kirjoitti Alpo Rusi.

Timo T. A. Mikkonen ura toimittajana alkoi jo 1960. Mikkonen tuli tunnetuksi varsinkin television pioneerina.

Mikkonen kärsi vuonna 2011 useista aivoinfarkteista, jotka veivät häneltä näön ja heikensivät liikuntakykyä. Timo T. A. Mikkosen vaimo Nina Mikkonen oli miehensä omaishoitaja.

Lähteet:

Iltalehti

Iltasanomat

http://www.iltalehti.fi/viihde/201701242200059354_vi.shtml

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.