Lähes 400 tanssiparia valtasi Hipposhallin – katso videolta ja kuvasarjasta, osuivatko askeleet oikeaan

"Harjoituksissa tuntui, että Katariinan kanssa olimme aina menossa eri suuntaan", sanoi ohjelman juontanut opiskelija Aukusti Salo.

Hipposhallin aulaan tullessa herkemmän silmät olisivat saattaneet sokaistua kaikesta siitä kimalluksesta, mikä levittäytyi perjantai-iltana koko yleisurheiluhallin sisätiloihin. Jännittyneitä mutta iloisia tanssipareja kulki ympäriinsä tärkeän näköisinä, omia vanhempia etsittiin ja valokuvia räpsittiin.

Kun tanssijat oli pyydetty kuuluttajan toimesta järjestäytymään jonoihin ja paikoille on marssittu, livisti yksi pari paikaltaan lavalle. Tänä vuonna avajaispuheenvuoroa eivät pitäneet perinteiseen tapaan opettajat, vaan kunnia annettiin kahdelle Gradia Jyväskylän kaksoistutkintolaiselle, tarjoilijaksi opiskelevalle Katariina Nylundille ja ravintolakokiksi opiskelevalle Aukusti Salolle.

Pilke silmäkulmassa kirjoitetussa puheenvuorossa Aukusti Salo muisteli, kuinka ala-asteikäisenä ihmetteli vanhojen tanssi -parien kykyä tehdä kaikki liikkeet samaan aikaan. Samaan hengenvetoon hän totesi pohtivansa samaa asiaa edelleen.

– Harjoituksissa tuntui, että Katariinan kanssa me olimme aina menossa eri suuntaan kuin muut.

Tanssipari halusi rennossa puheessaan painottaa, että lukioajan ja ehkä jopa jo lapsuudesta odotetun vanhojen päivän glamour ei oikeastaan ole niin ihmeellistä. Tapahtuman idea oli molempien mielestä yhteisöllisyys ja tanssiminen, eivät hienot mekot ja juhlallinen pönötys.

Kaksoistutkintolaisten ja Schildtin lukion yhteisen tanssivuoron jälkeen Katariina Nylund huokaisi katsomon takana helpotuksesta:

– Nyt tämä juhla alkaa olla paremmalla puolella, hän nauroi.

Lukiolaiset ympäri maakunnan ovat tanssineet jo päiväjuhlissa. Kuvasarja Keski-Suomen lukioiden pukuloisteesta löytyy täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin lukioiden vanhimmat tanssivat ympäri maakuntaa – katso kuvagalleria parkettien pukuloistosta

Katso video: Viitaniemen wanhat saivat tanssiparketilla "Tinder-osumia"

Kohta sataa! Äänekosken lukion Wanhat hurmasivat yleisönsä

Näin Viitasaarella tanssittiin – Katso kuvat vanhojentansseista!

Katso 167 kuvaa: Näin Keski-Suomen abit juhlivat penkkareitaan