Lähes 400 tuntia lisää taideaineita ja liikuntaa

Peruskoululaiset opiskelevat muutaman vuoden päästä myös etiikkaa ja draamaa, jos tänään julkistettu työryhmän esitys hyväksytään. Etiikan tunneilla kaikki oppilaat voisivat pohtia arvokysymyksiä yhdessä riippumatta siitä, minkälainen maailmankatsomus heillä on.

Tuntijaon uudistamista valmistellut työryhmä haluaa myös lisätä valinnaisuutta huomattavasti. Täysin vapaasti oppilaat eivät kuitenkaan saisi lukujärjestystään täyttää. Kaikki opiskelisivat saman määrän esimerkiksi luonnontieteitä, mutta joku voisi keskittyä enemmän biologiaan ja toinen fysiikkaan.

Taideaineita ja liikuntaa työryhmä haluaisi peruskoululaisten opiskelevan yhdeksän vuoden aikana lähes 400 tuntia nykyistä enemmän.

Kaiken kaikkiaan peruskoululaiset saattavat päätyä istumaan koulun penkillä nykyistä enemmän. Työryhmä ehdottaa lisää tunteja ykkös- ja kakkosluokkalaisille sekä viides- ja kuudesluokkalaisille. Kullekin vuodelle tulisi lisää vajaat 40 oppituntia.

Osa kouluista antaa opetusta enemmän kuin minimimäärän, ja työryhmän mukaan oppituntimäärissä eri puolilla Suomea on tällä hetkellä isoja eroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.