Lähes kahden jalkapallokentän kokoinen tulipalo riehuu Laukaassa, Rajavartiolaitosta odotetaan apuun – "Tällä hetkellä voimme vain torjua palon leviämistä"

Suuri tulipalo riehuu Laukaassa Ysitien ja Saviontien risteyksessä. Tuli syttyi hakekasassa ja se uhkasi pitkään läheisen autopurkamon rakennuksia.

Hakekasa, kooltaan noin tuhat kuutiota, palaa yhä voimakkaasti. Paloalue on noin 200 metriä kertaa 50 metriä eli lähes kahden jalkapallokentän kokoinen alue. Palo ulottuu lisäksi läheiseen metsään.

Tieto pelastuslaitokselle tuli iltakahdeksan aikaan. Autopurkamon yrittäjä kertoo Keskisuomalaiselle havainneensa palon ja hälyttäneensä pelastuslaitoksen.

Kello 22.30 pelastuslaitos kertoi, että palo oli saatu hallintaan siten, ettei akuuttia vaaraa rakennuksille enää ollut. Ainoa kysymysmerkki oli enää vaja, joka oli lähimpänä paloaluetta. Kuumuus alueella on kova ja palokuormaa hakekasassa on paljon.

Lähellä ei ollut asuinrakennuksia, joita tuli olisi uhannut. Paloalueen lähellä on kuitenkin yritykselle kuuluvia autoja sekä muuta romua.

Palo alue on lähes kahden jalkapallokentän kokoinen ja siitä nousee valtava, musta savupatsas. Kuva: Tiina Mutila
 

Puoleen yöhön mennessä apuun odotetaan Rajavartiolaitoksen helikopteria. Helikopterin avulla saadaan vesistöstä liikuteltua suurempaa määrää vettä, minkä avulla tulen talttuminen alkaa olla mahdollista.

– Vasta kun helikopteri pääsee paikalle, sammutustyöt oikeastaan vasta alkavat. Tällä hetkellä voimme vain torjua palon leviämistä, Keski-Suomen pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Juha Saario kertoi kello 22.30.

– Säiliöautojen suihkut eivät tällä hetkellä riitä sammuttamaan tulta, mutta pärjäämme helikopterin tuloon asti.

Pelastustoimen mediapalvelun mukaan paikalla on 29 pelastuslaitoksen yksikköä eri puolilta Keski-Suomea. Saarion mukaan kymmenkunta säiliöautoa hakee jatkuvasti lisää vettä läheisestä Leppävedestä.

Sammutustyöt jatkuvat aamuun asti, Saario arvioi.

Energiapuukasassa on myös romua. Noin kello 21.15 alueelta kuului räjähdysmäinen ääni, joka Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan johtui jostakin kasassa olleesta romusta. Muita vastaavia pamahduksia ei ole kuulunut, kertoo Keskisuomalaisen paikalla oleva toimittaja Joonas Lahtinen.

Kello 21.30 aikaan palon liekit näkyivät selvästi Ysitielle. Pelastuslaitokselta paikalle saapuivat lähes kaikki mahdolliset yksiköt. Kuva: Tiina Mutila
 

Henkilövahinkoja palossa ei ole sattunut.

Palopaikka on Saviontiellä, lähellä Ysitien risteystä. Liikennettä ohjataan Ysitien risteyksen tuntumassa, ja Saviontien liikenteelle sammutustöistä on haittaa. Ysitielle tulipalosta näkyy liekkejä ja runsaasti savua.

KSML.fi seuraa tilannetta.

Paloalueen savupatsas näkyy kauas. Kuva: Katri Kastikainen-Kivelä

Helikopteri saapui apuun, runsaasti polttoainetta sisältänyt halli säästyi tulelta – Video: Tältä Saviontien raju palo näytti ilmasta käsin

Kommentointi on suljettu

Uusimmat

Kotimaa

Karjalan lennoston ex-komentajalle ja Ilmavoimien ex-komentajalle sakkoja –  taustalla Lemmenjoen kohuharjoitus

Ilmavoimien ex-komentajalle ja Karjalan lennoston ex-komentajalle sakkoja – taustalla Lemmenjoen kohuharjoitus

Etelä-Suomen viljelykasvit ovat edellä aikataulusta, muualla on normivauhti

Kommentti: Roskat roskiin ja ongelmajätteet kaatopaikalle – onko typerämpää aivopierua kuultu?

Pinnan alla muhii törkyinen maailma – jyväskyläläinen Perttu Walkeajärvi kyllästyi järvien pohjassa lojuviin autonrenkaisiin ja muutti sup-lautansa jäteproomuksi: "Tilanne on sama vähän joka puolella"

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Avi teki yllätystarkastuksen Kyllöön – tarkastus ei aiheuttanut välittömiä lisätoimenpiteitä

Suomen väkiluku kasvoi alkuvuonna, väestönkasvua ylläpiti muutto ulkomailta

Mies riehui Joutsassa: kaatoi olutta kassakoneen päälle, potki kuuden auton takavalot rikki ja nujusi vielä poliisiautossakin

Yön uutiskooste: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja ja Michael Jacksonin kuolemasta kymmenen vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.