Lähes kahden jalkapallokentän kokoinen tulipalo riehuu Laukaassa, Rajavartiolaitosta odotetaan apuun – "Tällä hetkellä voimme vain torjua palon leviämistä"

Suuri tulipalo riehuu Laukaassa Ysitien ja Saviontien risteyksessä. Tuli syttyi hakekasassa ja se uhkasi pitkään läheisen autopurkamon rakennuksia.

Hakekasa, kooltaan noin tuhat kuutiota, palaa yhä voimakkaasti. Paloalue on noin 200 metriä kertaa 50 metriä eli lähes kahden jalkapallokentän kokoinen alue. Palo ulottuu lisäksi läheiseen metsään.

Tieto pelastuslaitokselle tuli iltakahdeksan aikaan. Autopurkamon yrittäjä kertoo Keskisuomalaiselle havainneensa palon ja hälyttäneensä pelastuslaitoksen.

Kello 22.30 pelastuslaitos kertoi, että palo oli saatu hallintaan siten, ettei akuuttia vaaraa rakennuksille enää ollut. Ainoa kysymysmerkki oli enää vaja, joka oli lähimpänä paloaluetta. Kuumuus alueella on kova ja palokuormaa hakekasassa on paljon.

Lähellä ei ollut asuinrakennuksia, joita tuli olisi uhannut. Paloalueen lähellä on kuitenkin yritykselle kuuluvia autoja sekä muuta romua.

Palo alue on lähes kahden jalkapallokentän kokoinen ja siitä nousee valtava, musta savupatsas. Kuva: Tiina Mutila
 

Puoleen yöhön mennessä apuun odotetaan Rajavartiolaitoksen helikopteria. Helikopterin avulla saadaan vesistöstä liikuteltua suurempaa määrää vettä, minkä avulla tulen talttuminen alkaa olla mahdollista.

– Vasta kun helikopteri pääsee paikalle, sammutustyöt oikeastaan vasta alkavat. Tällä hetkellä voimme vain torjua palon leviämistä, Keski-Suomen pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Juha Saario kertoi kello 22.30.

– Säiliöautojen suihkut eivät tällä hetkellä riitä sammuttamaan tulta, mutta pärjäämme helikopterin tuloon asti.

Pelastustoimen mediapalvelun mukaan paikalla on 29 pelastuslaitoksen yksikköä eri puolilta Keski-Suomea. Saarion mukaan kymmenkunta säiliöautoa hakee jatkuvasti lisää vettä läheisestä Leppävedestä.

Sammutustyöt jatkuvat aamuun asti, Saario arvioi.

Energiapuukasassa on myös romua. Noin kello 21.15 alueelta kuului räjähdysmäinen ääni, joka Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan johtui jostakin kasassa olleesta romusta. Muita vastaavia pamahduksia ei ole kuulunut, kertoo Keskisuomalaisen paikalla oleva toimittaja Joonas Lahtinen.

Kello 21.30 aikaan palon liekit näkyivät selvästi Ysitielle. Pelastuslaitokselta paikalle saapuivat lähes kaikki mahdolliset yksiköt. Kuva: Tiina Mutila
 

Henkilövahinkoja palossa ei ole sattunut.

Palopaikka on Saviontiellä, lähellä Ysitien risteystä. Liikennettä ohjataan Ysitien risteyksen tuntumassa, ja Saviontien liikenteelle sammutustöistä on haittaa. Ysitielle tulipalosta näkyy liekkejä ja runsaasti savua.

KSML.fi seuraa tilannetta.

Paloalueen savupatsas näkyy kauas. Kuva: Katri Kastikainen-Kivelä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Helikopteri saapui apuun, runsaasti polttoainetta sisältänyt halli säästyi tulelta – Video: Tältä Saviontien raju palo näytti ilmasta käsin

Kommentointi on suljettu

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

Viitasaarelta löytyy erikoinen ja kiehtova veistospuisto – sunnuntaina Tuulensuun puiston veistoksia esitellään ja keskustellaan yhteisöllisyydestä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.