Lähes kaikki Jyväskylän yliopiston ulkomaalaiset suosittelisivat opinahjoa – pärjäsi kansainvälisessä vertailussa

Kyselytutkimuksen mukaan eläminen-kategoria sai Jyväskylän yliopiston ulkomaalaisilta parhaat arvosanat koko maailmassa.

Jyväskylän yliopiston ulkomaalaiset opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä opinahjoonsa. Kyselytutkimuksen mukaan jopa 94,5 prosenttia suosittelisi yliopistoa opiskelupaikkana uusille hakijoille ja tuleville opiskelijoille.

Tutkimuksen teki International Student Barometer (ISB). Sen mukaan 90,3 prosenttia kyselyyn vastanneista ulkomaalaisista on tyytyväinen opiskelukokemukseensa Jyväskylässä.

Tutkimuksessa keskityttiin opiskelijakokemuksen ja -tyytyväisyyden mittaamiseen oppimisessa ja opetuksessa, asumisessa ja elämisessä ja opiskelun tukipalveluissa sekä saapumispalveluissa. Oppimisen ja opetuksen sekä asumisen ja elämisen kategoriassa Jyväskylän yliopiston opiskelijat antoivat kokemuksestaan parhaan kokonaisarvosanan Suomessa.

Lisäksi elämisessä kokonaisarvosana oli myös kansainvälisessä vertailussa paras.

– On ilahduttavaa nähdä, että meillä on tutkitusti opintoihinsa ja elämäänsä tyytyväisiä ulkomaalaisia opiskelijoita. Esimerkiksi se, miten otamme opiskelijat vastaan heidän saapuessaan Jyväskylään ja kampukselle on saanut erinomaiset arvosanat, koulutuksesta vastaava vararehtori Marja-Leena Laakso sanoo.

Tutkimus tehtiin yli sadassa yliopistossa ympäri maailman ja Suomen. Jyväskylän yliopistossa vastanneita oli 398 ja vastausprosentti oli 38.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .