Lähi- ja perushoitajaliitto tuomitsee lähihoitajan puheet maahanmuuttajien kaltoinkohtelusta

Liitto ei hyväksy minkäänlaista rasistista puhetta tai toimintaa.

Ne vinkuu, kun piikitän niitä. Mä otan kaikista paksuimman neulan. En katso ikinä silmiin, katson konetta. En sano huomenta enkä tervehdi mitenkään. Sontaa mun jalan alla.

Lauseet ovat peräisin netissä levinneestä videosta, jossa Huslabin laboratoriossa Helsingin Myllypurossa työskentelevä nainen kertoo kohtelevansa maahanmuuttajia huonosti.

Huslabin toimialajohtaja Piia Aarnisalo kertoo, että lähihoitajan rasismiepäilystä on tiedetty reilun viikon ajan.

– Olemme tarttuneet asiaan siten, miten mielestämme vakaviin ja ei-hyväksyttävin asioihin pitää tarttua. Meillä on nollatoleranssi rasismin ja syrjivän käytöksen suhteen. Se on täysin vastoin arvojamme ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden toimintatapaa.

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super tuomitsee rasistiset puheet ja toimet.

– Nämä ovat haastavia juttuja. Emme voi sanoa, että ihminen ei saisi olla jotain mieltä, mutta ammatissa toimiessaan ihmisyyden täytyy olla hänelle käsite numero yksi. Tehtävämme on tuomita ajatukset, joiden mukaan ihmisyyttä voitaisiin loukata ammatissa, sanoo Superin puheenjohtaja Silja Paavola.

Aarnisalon tai Paavolan tietoon ei ole tullut muita rasistisia tapauksia.

Tapauksesta kertoneen Iltalehden mukaan lupa- ja valvontavirasto Valvira on varmistanut, ettei lähihoitaja ei ole tällä hetkellä töissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.