LähiTapiolan henkilöstö marssi ulos työpaikoiltaan

LähiTapiolan henkilöstö on marssinut ulos työpaikoiltaan kello 13. Ulosmarssi on vastalause LähiTapiola-ryhmän esittämille massairtisanomisille. LähiTapiola-ryhmä on ilmoittanut jopa 400 henkilön vähennyksiin tähtäävistä yt-neuvotteluista. Se ilmoitti laajoista yhteistoimintaneuvotteluista vain päivä sen jälkeen, kun se oli tiedottanut lähes 250 miljoonan euron liikevoitosta.

Tapiolan Toimihenkilöt ja Lähivakuutus-ryhmän henkilöstö paheksuvat yhtiön tapaa hakea säästöjä ensisijaisesti henkilöstömäärän vähentämisellä.

LähiTapiolan pääluottamusmies Iiro Ketola sanoo tiedotteessa, että tähän mennessä esitetyt perusteet sekä LähiTapiola-ryhmän taloudelliset tunnusluvut eivät voi oikeuttaa massiivisia irtisanomisia.

LähiTapiolan mukaan ulosmarssi vaikuttaa sen asiakaspalveluun toimistoissa, korvauspalveluissa ja puhelinpalvelussa.

Osa yhtiön toimistoista joudutaan sulkemaan ulosmarssin vuoksi. Myös puhelinpalvelu numerossa 01019 5100 ja korvauspalvelunumero 01019 5105 joudutaan sulkemaan ulosmarssin vuoksi.

LähiTapiolan hätäpalvelu numerossa 0800 04531 pyritään kuitenkin pitämään auki ulosmarssin aikanakin, yhtiö kertoo tiedotteessa.