Lähihoitaja syytti kaupungin syrjineen raskauden vuoksi – hävisi riidan ja sai 44 000 euron laskun

Työsuhderiita Äänekosken kaupungin kanssa tuli kalliiksi asian käräjä- ja hovioikeuteen vieneelle lähihoitajalle. Nainen hävisi riitajutun molemmissa oikeusasteissa. Hänen maksettavakseen tulivat sekä kaupungin yli 24 000 euron että omat yli 19 000 euron oikeudenkäyntikulut, yhteensä liki 44 000 euroa.

Terveyskeskussairaalassa työskennellyt nainen syytti kaupungin syrjineen häntä jättämällä jatkamatta määräaikaista työsopimustaan raskautensa ja äitiysvapaansa vuoksi 2013. Hän esitti kovia syytöksiä kaupunkia vastaan väittäen kaupungin toimineen tietoisesti ja toistuvasti vastaavalla tavalla myös muiden raskaaksi tulleiden ja perhevapaalle jääneiden määräaikaisten kanssa.

Käräjäoikeudessa hän vaati työsuhteensa perusteettomasta päättämisestä kaikkine kuluineen yli 29 000 euron korvausta. Käräjäoikeus hylkäsi kanteen. Nainen valitti hovioikeuteen, jossa hän vaati kaupungilta runsaan 36 000 euron kokonaiskorvauksia. Hovioikeus hylkäsi valituksen.

Hovin mukaan tapauksessa oli yksilöity selkeästi naisen sijaistaneen määräaikaisena vakituisen työntekijän vuorotteluvapaata. Hovin mukaan asiassa näytettiin, ettei työsuhteen päättyminen, eikä määräaikaisen työsopimuksen tekemättä jättäminen liittyneet naisen raskauteen. Hovioikeus totesi myös kaikkien naisen nimeäminen muiden raskaana olleiden työsuhteiden päättyneen hoitamansa sijaisuuden loppuessa.

Naisen mukaan osapuolten olisi tullut vastata omista oikeudenkäyntikuluistaan. Hovioikeuden mukaan asia ei kuitenkaan ollut oikeudellisesti niin epäselvä, että naisella olisi ollut perusteltu syy oikeudenkäyntiin ja katsoi asian hävinneen naisen velvolliseksi korvaamaan myös kaupungin kulut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .