Lähipiiri tyrmistyi kohuviesteistä: "Puolueessa liikaa näitä tapauksia"

Perussuomalaisten jyväskyläläisen kansanedustajan Toimi Kankaanniemen viestittelykohu on otettu puolueen Keski-Suomen piirissä tyrmistyksellä vastaan.

– Tämä on ollut tyrmäävä yllätys meille kaikille. Monet ovat järkyttyneenä todenneet, etteivät olisi ikinä uskoneet, että Kankaanniemi voisi näin tehdä, piirin puheenjohtaja Tapani Mäki sanoo.

Mäki on yrittänyt useaan otteeseen tavoittaa Kankaanniemeä, mutta yhteydenottoon ei ole vastattu.

– Kyllä kansanedustajan pitäisi informoida piirin puheenjohtajalle asioista ja ottaa yhteyttä, kun puheenjohtaja näin pyytää. Hänen menettelytapansa tässä herättää todella ihmetystä.

Hallitusneuvotteluiden kesken tullut kohu sattui Mäen mukaan pahimpaan mahdolliseen aikaan.

– Nyt tuntuu, että meillä on tässä puolueessa liikaa tämmöisiä tapauksia, että pitäisi ruveta toden teolla siivoamaan tällaiset pois. Kukaan ei ole täydellinen, mutta rajansa kaikella.

"Ei edes huhuja"

Mäki toteaa Kankaanniemen toimien tulleen kuin pommi erityisesti kristillisiä arvoja kannattavien äänestäjien niskaan.

– Jos vaalit käytäisiin nyt, se näkyisi tuloksessa.

Kankaanniemen viesteilyuutinen tuli Mäelle tietoon maanantaiaamuna, kun Keskisuomalainen uutisoi asiasta ensimmäisenä. Yllätyksestä huolimatta hän sanoo vaistonneensa jo aiemmin "jotain".

– Ei ole edes liikkunut huhuja, mutta inhimillisellä vaistolla olen huomannut, että jokin on nyt epätasapainossa. Harkintakyky on pettänyt pahimman kerran. Julkisuuden henkilö, joka on poliitikko, ei voi toimia miten tahansa. Ja se, että kun on möhlinyt, asiasta olisi pitänyt puhua minulle aiemmin, ettei olisi aamun lehdestä tarvinnut ensimmäisenä lukea.

"Oma pesä ensin kuntoon"

Mäki arvelee, että jos on olemassa vielä lisää henkilöitä, joita Kankaanniemi on sopimattomasti lähestynyt, he tulevat ilmi.

– Jos homma laajenee, sitten Kankaanniemen kannattaa miettiä mitä tehdä.

Mitä tarkoitat, eroako?

– Sanon, että miettisi, mikä olisi viisasta. Jos menemme hallitusvastuuseen, meidän täytyy saada ensin oma pesä kuntoon, että voimme valtakunnan tasolla kantaa vastuuta kokonaisvaltaisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .