Lämmin kevätsää hellii myös Keski-Suomea – ylittyykö 20 asteen raja?

Alkavan viikon sää on tavanomaista lämpimämpi vuodenaikaan nähden, ennustetaan Ilmatieteen laitokselta. Etelä- ja Länsi-Suomessa mittarit saattavat kivuta enimmillään yli 20 asteeseen.

–  Maanantaina on melko pilvistä, ja maan itäosissa saatetaan saada vähäisiä sateita. Sen jälkeen lämpö näyttäisi kohoavan koko maassa, kertoi päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo STT:lle.

Keski-Suomessakin päästään ainakin lähelle 20 lämpöastetta. Pohjois-Suomessa voidaan hänen mukaansa päästä enimmillään yli 15 asteen lämpötiloihin.

Viikko on Suomessa valtaosin hyvin kuiva. Ilmatieteen laitoksen varoitukset ruohikkopalojen tai metsäpalojen vaarasta laajenevat suuremmalle alueelle sekä tiistaina että keskiviikkona. Keskiviikkona varoitus koskee aluetta Pohjois-Pohjanmaalta Keski-Suomen ja Etelä-Savon kautta Etelä-Karjalaan sekä kaikkia maakuntia niistä länteen.

–  Palovaaran varoitukset voivat muuttua viikon mittaan, joten ne kannattaa tarkistaa päivittäin, Sinisalo täydentää.

Ensi viikonlopun sääennuste oli meteorologin mukaan vielä sunnuntaina osittain epävarma. On mahdollista, että viikon lopulla Suomessa on epävakaisempaa.

Tuulivaroituksia ei ole alkavalle viikolle luvassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mikä on paras tapa viettää lämmintä keväistä päivää?

Uusimmat

Kotimaa

Vuh! Tässä ovat vuoden virkakoirat vuosimallia 2019 – Aino käräytti yli 1200 kiloa elintarvikkeita, Cena teki merkittäviä huumelöytöjä ulkomailla

Jyväskylän Huhtasuolla vesihuoltotöiden takia liikennejärjestelyjä

Keski-ikäisellä naisella todettu tuhkarokko Hämeenlinnassa, keskussairaala neuvoo päivystyksessä asioineita tarkistamaan rokotussuojaansa

Hippokselle ilmestyi kaikessa hiljaisuudessa uusi pysäköintirajoitus – lappuliisa on ollut alkuviikosta ahkerana

Ei herkille! Näitä sketsejä Pirkka-Pekka Petelius pyytää nyt anteeksi – "Lähemme tuon Soikhian kanssa nyt tuonne etelähän naishiin!"

Jyväskyläläisnainen teki tiliä nettipetoksilla – syöttötuoli osoittautui myyntihitiksi

Jyväskylä ei ehkä suljekaan kolmea vanhusten päiväkeskusta – kohtalo yhä auki

Matti Pietiläisen uutisanalyysi: Viisi vuotta on pitkä aika myös Sirpa Paaterolle – Ennen piti "vaarallisena ajatteluna" ja nyt väläytti itse Postin jakamista kahteen yhtiöön

IS: Koomikkokollega Aake Kalliala pitää Peteliuksen anteeksipyyntöä saamelaisille älyttömänä – "Pitää nyt nuoleskella"

Poliisin Karhu-ryhmän ex-varajohtajalle ehdotonta vankeutta poliisilaitoksen petosjutussa – Poliisilaitoksen hankinnat valmiusyksikössä perustuivat oikeuden mukaan luottamukseen, eikä niitä valvottu tarkasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.