Länkipohjan "kuolemanloukku" puhutti Jämsässä

Valtuusto: Kaupungin tulisi antaa rahaa myös elyn teiden korjaukseen, toivovat päättäjät.

Taajamien huonokuntoiset tiet nousivat Jämsän valtuuston puheenaiheeksi maanantaina. Valtuuston käsittelyssä oli Länkipohjan kevyen liikenteen väyliä koskeva valtuustoaloite, mutta keskustelu laajeni koskemaan myös muita huonokuntoisia teitä.

Tiet ovat ely-keskuksen vastuulla, mutta monet valtuutetut toivoivat kaupungin osallistuvan jollakin osuudella teiden kunnostamiseen.

– Nyt on se todellinen ongelma, että meillä on vastaavia kohteita todella paljon. Emmekö voisi tehdä priorisointilista myös kunnassa? Voisimme yhteistyössä miettiä järjestyksen, mikä on meille tärkein. Silloin meillä olisi samat sävelet kun viemme hanketta eteenpäin elyyn tai eduskuntaan, Tuula Peltonen (sd.) sanoi.

Jouni Kotiahon (ps.) mukaan lista on aikoinaan ollut olemassa, mutta se on nykyisellään päivittämättä.

– Kannatan lämpimästi priorisointilistaa, myös Tarja Uusipaasto (kesk.) kommentoi.

Samalla valtuutetut palauttivat Länkipohjan teitä koskevan aloitteen takaisin valmisteluun. Kyse on ennen kaikkea Länkipohjantien ja Längelmäentien kevyen liikenteen väylistä, jotka eivät ulotu 9-tielle saakka. Teillä kulkee entistä enemmän raskasta liikennettä. Jyrki Niittymaan (ps.) alulle laittamassa aloitteessa vaaditaan kaupunkia olemaan aloitteellinen kevyen liikenteen väylien jatko-osuuksien rakentamiseksi ja teiden turvallisuuden parantamiseksi: "Kaupungin velvollisuus on jo kuntalainkin mukaan vastata alueensa kaikkien asukkaiden turvallisuudesta yhdessä muiden viranomaisten kanssa".

Kaupunginhallitus olisi ollut valmis toteamaan aloitteen loppuun käsitellyksi. Niittymaa esitti maanantaina lukuisten valtuutettujen kannattamana, että aloite palautetaan takaisin valmisteluun.

– Olen kiertänyt kaikki Jämsän taajamat. Kaikissa muissa on kevyen liikenteen väylä, mutta Länkipohjassa sitä ei ole. Toivon, että asia menee eteenpäin, Sanna Rajala (sd.) perusteli.

– Länkipohjassa ei ole linja-autopysäkkiä enää kylällä vaan se on Ysitien varressa. Siihen joutuvat kävelemään isot ja pienet, Kotiaho painotti.

Valtuusto äänesti maanantaina kaupungin tonttien luovutuksen periaatteista ja päätti, että teollisuustonttien rakennusvelvollisuuden täyttämisen ajaraja lasketaan viiteen prosenttiin.

Tarja Uusipaasto (kesk.) esitti asiaa useiden valtuutettujen kannattamana. Raja on nykyisellään ollut 20 prosenttia ja kaupunginhallitus esitti rajan laskemista kymmeneen prosenttiin. Uusipaaston esitys voitto äänestyksessä äänin 17–26.

Jäteliikelaitoksen purkamista koskeva pykälä palautettiin valmisteluun. Hallitus esitti valtuustolle, että Jämsän jäteliikelaitos budjetoitaisiin jatkossa tekniseen hallintoon omana kustannuspaikkanaan. Valtuusto toivoo tarkempia selvityksiä asiasta.

Uusi Jämsä -ryhmä ilmoitti valtuustolle nimenmuutoksestaan. Ryhmän nimi on nykyään Liike Nyt Jämsä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .