Lännen Media: Demarit tahtoo perussuomalaiset oppositioon ensi hallituskaudella

Monien mukaan perussuomalaisten arvomaailma on liian konservatiivinen ja nationalistinen.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n kenttäväki haluaa perussuomalaiset seuraavaksi oppositioon, käy ilmi Lännen Median kyselystä.

Yli 90 prosenttia demarivaikuttajista on sitä mieltä, että perussuomalaisten paikka on ehdottomasti seuraavan hallituksen ulkopuolella. Monien mukaan perussuomalaisten arvomaailma on liian konservatiivinen ja nationalistinen.

- Perussuomalaiset on kansallismielinen, populistinen liike, joka on kaukana sosialidemokratiaan perinteisesti liitetystä kansainvälisyydestä ja rajat ylittävästä solidaarisuudesta. Jos talouspolitiikan puolella yhteistä pintaa löytyykin, tässä etäisyys puolueiden välillä on mahdollisimman pitkä, eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi kyselytulosta.

Kokoomuksen sysäisi ehdottomasti oppositioon 65 prosenttia SDP-väestä.

Jos SDP ja keskusta ovat seuraavien vaalien kaksi suurinta puoluetta, kokoomus joutuu tyytymään oppositioon, Jokisipilä uskoo.

- Demareissa on varmasti uskoa siihen, että keskustan sosiaalisen omantunnon siipi saisi aikanaan enemmän valtaa ja talouspoliittinen yhteistyö sitä kautta enemmän aineksia toimia.

Vasemmistoliiton ottaisi seuraavaan hallitukseen 78,0 prosenttia SDP-väestä. Vihreät kelpaisi 77,5 prosentille. Vastaajista 62,5 prosenttia ottaisi keskustan hallituksen neljänneksi puolueeksi.

Lännen Median kyselyssä seuraavaan hallituspohjaan otti kantaa 373 demarijärjestöjen ja -yhdistysten johtohenkilöä eri puolilta Suomea.

Uusimmat

Kotimaa

Luunmurskaajakeli tuli Jyväskylään – kaupunki varoittaa äärimmäisen liukkaista jalkakäytävistä

Poliisilla tutkinnassa noin 30 vanhusten hoitoon liittyvää tapausta – Keski-Suomessa ei yhtään

Poliisilla tutkinnassa koko maassa noin 30 vanhusten hoitoon liittyvää tapausta –  vanhustenhoidossa tapahtuneiden laiminlyöntien julkisuus ei poliisin mukaan näy tutkintapyyntöjen määrissä

Nukahtanut mönkijäkuski ja väärät henkilötiedot antanut nainen – poliisi pysäytti useita rattijuoppoja liikenteessä Jyväskylän seudulla

Helsingin yliopistolle joukkosurmaa suunnitellut mies taas syytteeseen vakavan väkivaltarikoksen valmistelusta

Jämsän verisistä vesuri-iskuista uutta tietoa hovioikeudessa: Mies kertoi kyllästyneensä naapurinsa komenteluun – viimeinen pisara oli käsky tehdä ruokaa

Jussi Niinistö jatkaa "perustuslakitalebanien" sättimistä – yhdistää Martin Scheininin marxismiin ja nostaa esiin 670–1340 euron lausuntopalkkiot

Hirsirakenteinen lomamökki tuhoutui tulipalossa Enontekiöllä, kahdeksan evakuoitiin – syttymissyy hämärän peitossa

Kulttuuriklupi Pokura konkurssiin Jämsässä

Ensin meni legenda ja nyt toinenkin: Myös Sirkan baari lopettaa Jämsässä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.