Lännen Media: Katainen alkanut lämmetä Eurooppa-verolle

Komission varapuheenjohtajan mukaan uudistus voisi johtaa julkisten varojen tehokkaampaan käyttöön.

Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) on muuttanut mieltään niin sanotusta Eurooppa-verosta ja alkanut lämmetä sille, kertoo Lännen Media.

– Se saattaisi olla tehokkaampaa julkisten varojen käyttöä kuin se, että jäsenmaat aina budjeteistaan luovuttavat EU:n budjettiin varoja, Katainen sanoo Lännen Medialle.

Keskustelu Eurooppa-verosta liittyy Euroopan unionin budjettiuudistukseen. Taustalla on ajatus, että unionin jäsenmaksut korvattaisiin EU:n omilla tuloilla, joita voitaisiin saada jonkinlaisen veron avulla. Katainen ei ole aiemmin ollut kovin innostunut ajatuksesta, mutta nyt hän sanoo olevansa ajatukselle "hyvin avoin".

– Kannattaa ainakin ihan avoimesti pohtia, toisiko se lisäarvoa, tehostaisiko se kansainvälisten verovarojen käyttöä ja toisiko se EU:n toimintaan ennakoitavuutta, hän sanoo Lännen Medialle.

Italian ex-pääministerin ja entisen komissaarin Mario Montin johtama työryhmä pohtii EU:n toiminnan rahoittamista ja sitä, miten EU:lle saataisiin omia varoja. Kataisen mukaan EU:n omat varat voisivat tulla mahdollisiksi nyt, kun asiaa vastustava Britannia on päättänyt erota EU:sta.

Lännen Median uutisen voi lukea esimerkiksi sanomalehti Ilkan sivuilta.

Lähde: Lännen Media

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.