Lännen Media: Ruotsalaispoliitikoilta kannatusta Suomen sotilaalliselle tukemiselle

Moni ruotsalaispoliitikko kannattaa Suomen sotilaallista tukemista tarvittaessa, selviää 12 maakuntalehden Lännen Median kyselystä.

Kyselyyn vastasi 52 kansanedustajaa ja 5 europarlamentaarikkoa. Ruotsissa valtiopäivillä on kaikkiaan 349 kansanedustajaa.

Vastaajista selvä enemmistö on sitä mieltä, että Ruotsin pitää antaa voimakasta poliittista tukea ja tarvittaessa sotilaallista apua, jos Suomi joutuu tai uhkaa joutua sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi. Oletuksena kyselyssä oli, että maat eivät ole keskenään puolustusliitossa.

Myös Ruotsin parlamentin puolustusvaliokunnan johtaja Allan Widman arvioi Lännen Medialle, että Ruotsi antaisi Suomelle aseellista apua sotatilanteessa.

– Meillä on solidaarisuuslauseke, joka velvoittaa avunantoon, jos jotain vakavaa sattuisi jossain EU-maassa tai Pohjoismaassa. Se on tarpeeksi hyvä syy, että Ruotsi voisi antaa apua myös virallista tietä, jos jotain niin vakavaa sattuisi, sanoo Folkpartiet-puoluetta edustava Widman Lännen Medialle.

Hän pitää nykyistä ja entisestään syventyvää sotilasyhteistyötä maita velvoittavana kaikissa aseellisissa konflikteissa.

– Emme voi puhua puolustusyhteistyöstä, jos sen edellytetään päättyvän aseellisen konfliktin sattuessa.

Korjattu aiempaa uutista: Vastaajista enemmistö oli sitä mieltä, että Ruotsin pitää antaa voimakasta poliittista tukea ja tarvittaessa sotilaallista apua, ei jompaa kumpaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.