Lännen Media: Suomalainen arvostaa perhettä, sisäistä rauhaa ja oikeudenmukaisuutta

Kyselyyn vastasi reilu 1200 ihmistä maaliskuun lopussa.

Suomalaiset pitävät perheen ja läheisten hyvinvointia, sisäistä rauhaa sekä onnellisuutta ja oikeudenmukaisuutta tärkeimpinä elämänarvoinaan, selviää Lännen Median Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Vähiten tärkeimmäksi arvoksi suomalaiset arvioivat itselleen jännittävän elämän, uskonnollisen vakaumuksen ja mielihyvän.

Kyselyssä selvitettiin vastaajien kolmea tärkeintä sekä vähiten tärkeää arvoa ja hyvettä. Perheen hyvinvoinnin nosti tärkeimpien arvojensa joukkoon 62 prosenttia vastaajista.

Lisäksi kysyttiin arviota siitä, mitä suomalaiset yleensä pitävät tärkeänä ja vähiten tärkeänä. Tässä listauksessa työ ja itsensä toteuttaminen kiilasivat kakkoseksi perheen hyvinvoinnin jälkeen. Itselle tärkeitä arvoja mitattaessa työ sijoittuivasta seitsemänneksi.

– Työ ei ole hirveän tärkeä henkilökohtaisesti, mutta sen ajatellaan kuuluvan identiteettiimme. Isänmaallisuus on vähän sama juttu. Eri vastaukset kertovat yhteisiksi miellettyjen arvojen ja henkilökohtaisten arvojen erillisyydestä, sanoo Lännen Medialle suomalaisten arvoista kirjan kirjoittanut emeritusprofessori Klaus Helkama.

Hyveistä tärkeimpiä sekä itselle että suomalaisille yleensä ovat rehellisyys ja vastuuntuntoisuus. Avarakatseisuus ylsi henkilökohtaisista hyveistä kolmanneksi, kun taas suomalaisten hyveistä kolmossijalle arvioitiin itsenäisyys.

Kyselyyn vastasi reilu 1200 ihmistä maaliskuun lopussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Noin 20 työntekijää on sairastunut Turun telakalla pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

Poliisi epäilee: Alle kolmekymppinen mies raiskasi vanhuksen Oulussa

Liikuntapuiston ylipainehallista yksi tarjous

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.