Lännen Media: Väyrysen kansalaispuolueelta puuttuu vielä tuhat kannattajakorttia

Uuden puolueen matka puoluerekisteriin on hidastunut.

Europarlamentaarikko Paavo Väyryseltä (kesk.) puuttuu vielä noin tuhat kannattajakorttia, jotta hän saa perustamansa kansalaispuolueen puoluerekisteriin. Asiasta kertoo Lännen Media. Puoluelain mukaan puolueeksi voidaan rekisteröidä yhdistys, jolla on vähintään 5 000 eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa tai europarlamenttivaaleissa äänioikeutettua kannattajaa.

Iltalehti kertoi jo 18. toukokuuta, että tarvittavat 5 000 allekirjoitusta ovat käytännössä koossa. Lehden mukaan kannattajakorttien keräämistä kuitenkin jatkettiin siltä varalta, että kerättyjen korttien joukossa on sellaisia, jotka oikeusministeriö hylkää tarkastuksessa.

Väyrynen kertoo Lännen Medialle, että puolueen saama vastaanotto on ollut hämmentynyt.

– Monet eivät ymmärrä ideaa. Tämä ei ole tavanomaisessa mielessä poliittinen puolue, sillä se ei edellytä luopumista omasta puolueesta, Väyrynen kertoo.

Kansalaispuolue toimii samanmielisten ihmisten kansalaisjärjestönä ja verkostona riippumatta siitä, missä puolueessa he vaikuttavat.

Lännen Media kertoo, että keskustan ja kansalaispuolueen välillä vallitsee tällä hetkellä linnarauha. Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen kertoo sopineensa äskettäin keskustan kanssa ”rauhanomaisesta rinnakkaiselosta”. Hän on keskustellut asiasta sekä uuden puoluesihteerin Jouni Ovaskan että lyhyesti myös puheenjohtaja Juha Sipilän kanssa.

Lähteet: Lännen Median uutinen Aamulehden sivuilla, Iltalehti