Länsi-Savo: Hannes Hynönen kuoli itsenäisyyspäivän alla – Virkeä veteraani hurmasi Suomen vuosi sitten

Viime itsenäisyyspäivän juhlissa ja usein sen jälkeenkin suomalaisia ihastuttanut mikkeliläinen sotaveteraani Hannes Hynönen on kuollut. Länsi-Savon mukaan Hynönen kuoli maanantaina, vain kuusi päivää ennen tämän vuoden itsenäisyyspäivää.

Hynösen lapset olivat lähettäneet medialla lyhyen tiedotteen, jossa kertoivat, että "isämme Hannes Hynönen nukkui rauhallisesti pois aamukahvin jälkeen kello 8.30 maanantaina 30. marraskuuta 2015". Hynönen oli siis kuollessaan 102-vuotias.

Johannes ”Hannes” Hynönen oli 10.1.1913 Joroisissa syntynyt veteraani ja eläkkeellä ollut maanviljelijä, joka sai laajaa huomiota tiedotusvälineissä osallistuttuaan joulukuussa 2014 Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Hän oli yksi vanhimmista juhliin kutsutuista, mutta esiintyi juhlissa hyväntuulisena ja virkeänä, mikä teki suomalaisiin lähtemättömän vaikutuksen.

Hynönen kertoi lehtihaastatteluissa muun muassa olevansa suuri Jenni Haukio -fani.

Linnan juhlien jälkeen Hynönen esiintyi useissa haastatteluissa ja sai terävine mielipiteineen kansalaiset aina hyvälle tuulelle. Hänelle oli myös perustettu oma Facebook-sivusto.