Länsimetro liikkeelle vihdoin ensi viikon lauantaina – vuoroväli 2,5 minuuttia

Bussiliikenne jatkaa ennallaan tammikuun alkuun, jolloin bussit siirtyvät liityntäliikenteeseen.

Länsimetro käynnistyy ensi viikon lauantaina, kun Ruoholahden ja Matinkylän välinen osuus avataan. Asiasta kerrottiin tiedotustilaisuudessa Espoossa.

Ensimmäinen juna metron uudella osuudella lähtee matkaan Espoon Matinkylästä kohti Helsingin Vuosaarta aamulla kello 5.09.

Metroa ajetaan kahdella linjalla, jossa toinen linjoista kulkee Matinkylästä Vuosaareen ja toinen Espoon Tapiolaan Helsingin Mellunmäkeen. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiolan ja Helsingin Itäkeskuksen välillä ruuhka-ajan vuoroväli on 2,5 minuuttia. Arkisin päivällä ja alkuillasta sekä lauantaina päiväsaikaan junat kulkevat vajaan neljän minuutin välein. Sunnuntaisin ja muina aikoina metron vuoroväli linjojen yhteisellä osuudella on viisi minuuttia.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski sanoo, että aikataulujen pitävyyttä "ei tietenkään voi absoluuttisesti tietää".

– Koeajojen perusteella kuitenkin arvioin, että ne olisivat luotettavia. Jos tässä ollaan väärässä, aikatauluja säädetään vielä kerran uusiksi, Lehmuskoski sanoo.

Piti käynnistyä 2014

Helsingin seudun liikenne HSL pitää metron käynnistymisestä huolimatta bussiliikenteensä Espoossa ja Helsingin Lauttasaaressa ennallaan tammikuun alkuun asti. Tammikuun kolmantena päivänä bussit siirtyvät ajamaan metron liityntäliikennettä.

Espooseen kulkeva metro on toistuvasti viivästynyt, sillä sen piti olla käytössä jo vuonna 2014. Länsimetron rakentaminen on aloitettu Ruoholahdessa vuonna 2009 ja Espoossa vuonna 2010. Alkuperäisen suunnitelman mukaan länsimetron piti olla käytössä jo syksyllä 2014. Aikanaan liikennöinnin arvioitiin alkavan vuonna 2015 ja sittemmin vuoden 2016 syksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.