Länsimetron toinen vaihe myöhästyy vuosilla ja kallistuu – hintalappu yli miljardin

Myös ykkösvaihe viivästyi kolme vuotta.

Länsimetron jatkeen valmistuminen siirtyy vuoteen 2023, kertoo Espoon kaupunki. Vuoden 2012 hankesuunnitelmassa valmistumisajankohdaksi määriteltiin 2020.

– Ykkösvaiheelle toteutettu metro oli vaativampi kokonaisuus kuin mitä hankesuunnitelmassa on aikanaan määritelty. Tämän kokemuksen mukaan tarkistetaan myös jatkeen vuonna 2012 valmistunut hankesuunnitelma, sanoo Espoon teknisen toimen johtaja ja Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo tiedotteessa.

Hankkeen kustannusarvio on nyt noin 1,16 miljardia euroa, kun se alun perin oli arvioitu 800 miljoonaksi. Hinta-arviota on reivattu ylöspäin, jotta rakentamisessa voidaan alusta alkaen huomioida ensimmäisen vaiheen aikana kustannuksia nostaneet tekijät. Hintaa nostavat muiden muassa asemien, bussiterminaalien ja metrotunnelien turvallisuus ja toimivuus.

Länsimetron ykkösvaihe Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään valmistui viime vuonna kolme vuotta myöhässä. Toinen vaihe kulkee Matinkylästä Kivenlahteen. Länsimetron toisen vaiheen louhintatyöt ovat valmistuneet pääosin viime vuoden aikana.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee tarkennettua hankesuunnitelmaa kokouksessaan maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.