Länsiväylä: Valvontajärjestelmän luovutus ei sujunut aikataulussa – alkaako länsimetron liikennöinti edes tämän vuoden aikana?

Vielä kuukausi sitten kerrottiin, että länsimetron liikennöinti näyttäisi alkavan suunnitellusti tässä kuussa.

Länsimetron liikennöinti uhkaa taas viivästyä. Länsiväylä-lehti kertoo, että radan rakentamisesta vastaava Länsimetro Oy pystyi viime viikolla luovuttamaan vain osia metrotyömaasta Helsingin kaupungin liikennelaitokselle (HKL). HKL sai perjantaina käyttöönsä Espoon kaikki kuusi asemaa, mutta luovuttamatta jäi Helsingin kaksi asemaa ja valvontajärjestelmä, joka on käytännössä koko metron hermokeskus, lehti kertoo.

Vielä kuukausi sitten kerrottiin, että länsimetron liikennöinti näyttäisi alkavan suunnitellusti tässä kuussa. HKL oli aiemmin laskenut, että sille riittäisi neljä viikkoa aikaa järjestelmän haltuun ottamiseen, mutta valvontajärjestelmän uupuminen hidastaa todennäköisesti myös metron käyttöönottoa, Länsiväylä ennakoi.

Lehden haastattelema Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo ei uskalla varmuudella sanoa, että liikennöinti alkaisi edes tämän vuoden aikana.

Helsingin Sanomat kysyi länsimetron aukeamisesta sekä Länsimetro Oy:n toimitusjohtajalta Ville Saksilta että HKL:n toimitusjohtajalta Ville Lehmuskoskelta. Kumpikaan heistä ei suostunut arvioimaan, kuinka kauan metron aukeamiseen menee.

Saksin mukaan arvion voi tehdä vain HKL, joka johtaa käyttöönottoa. Lehmuskoski taas kehotti Helsingin Sanomien toimittajaa kysymään metron liikennöinnin aloitusajankohtaa Länsimetron puolelta.

Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään kulkevan länsimetron ykkösvaiheen piti alun perin avautua jo viime vuoden elokuussa, mutta useat tekniset puutteet ovat viivyttäneet sitä.

Lähivuosina metroa jatketaan Espoon Kivenlahteen asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.