Lahden Renkomäen apteekilta lähti lupa

Päätöstä perusteltiin sillä, ettei apteekkari korjannut toimintaansa Fimean kirjallisesta varoituksesta huolimatta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea perui Lahden Renkomäen apteekkarin apteekkiluvan perjantaina. Fimean valvontalautakunta perusteli päätöstään sillä, ettei apteekkari korjannut toimintaansa Fimean kirjallisesta varoituksesta huolimatta.

Apteekkiin on tehty tänä vuonna kolme tarkastusta, joissa löydettiin esimerkiksi kymmeniä irrallisia lääkeliuskoja, yksittäisiä injektiolääkeruiskuja ja avoimia lääkepakkauksia. Toisaalta apteekissa ei ole ollut tarpeeksi lääkkeitä tavanomaisiin asiakkaiden tarpeisiin.

Poliisi on aloittanut apteekin toiminnasta esitutkinnan. Tutkintailmoitus on kirjattu muun muassa epäillyistä lääkerikoksesta ja väärennyksestä.

Päätös luvan perumisesta tulee voimaan heti. Käytännössä se tarkoittaa, ettei apteekkari voi jatkaa apteekin pitämistä. Hän voi kuitenkin hakea muutosta Fimean ratkaisuun hallinto-oikeudesta.

Renkomäen apteekki on suljettu toistaiseksi. Parin kilometrin säteellä on muita apteekkeja, joten Fimea katsoo, että alueella lääkkeiden saanti on turvattu.

Peruminen hyvin harvinaista

Suomessa on runsaat 600 pääapteekkia ja parisataa sivuapteekkia. Kaikkien apteekkien toimintaa valvoo Fimea.

Fimea esimerkiksi tekee apteekkeihin tarkastuksia. Jos tarkastuksissa havaitaan puutteita apteekkien toiminnassa, Fimea antaa määräyksen korjata puutteet.

Fimea myös seuraa puutteiden korjaamista. Ellei annettua määräystä noudateta eikä puutteita korjata, apteekkarille voidaan antaa varoitus, määräaikainen hoitokielto tai hänen apteekkilupansa voidaan ottaa pois.

Fimea on tehnyt viime vuosina noin 50 apteekkitarkastusta vuodessa. Varoituksia on annettu ja lupia peruttu viimeisten kymmenen vuoden aikana keskimäärin noin yksi vuodessa.

Fimean johtaja Eija Pelkonen arvioi, että suurin osa apteekeista hoitaa asiansa hyvin mallikkaasti.

– Lupia on satoja, ja joukkoon mahtuu yksittäistapauksia, poikkeuksia, joihin tartutaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Veneilijät tarkkana Keski-Suomessa! Tuuli puhalsi kaksi veden varaan Kangasniemellä – onneksi oli pelastusliivit ja tarkka mökkiläinen

Alaikäisten seksuaalisesta häirinnästä epäilty vangittiin – 34-vuotiasta miestä epäillään asiattomasta koskettelusta, ehdottelusta ja videokuvaamisesta Helsingin Kannelmäessä

Jyväskylän satamasta löytyi ruumis – poliisi ei epäile tapauksessa rikosta

Noin 12 000 uutta alokasta aloittaa palveluksensa maanantaina – Näin moni heistä pääsee alokkaaksi Tikkakosken Ilmasotakoululle

Keski-Suomen koronanollat jatkuvat – koko maassa tartuntojen määrä nousi kuudella

Oulussa SPR:n Kontti-myymälästä löytyi käsikranaatti myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta – SPR löytyneestä kranaatista: "Lahjoitusesine, todennäköisesti vanha sotamuisto"

Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Ammoniakkivuoto Valion tehtaalla Janakkalassa – vaaratilanne on ohi

Mopomiitti kokosi satoja ihmisiä perjantai-iltana Jyväskylään – poliisi tutkii kokoontumisrikkomuksena

Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300  000 euroa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.