Lahden kerrostalopalo sammutettu – talo tyhjennettiin, kaksi vietiin sairaalaan

Lahden Liipolan viisikerroksisen kerrostalon tulipalo on sammutettu, kerrotaan Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta. Myöhään eilen illalla syttynyttä paloa sammutettiin tiistai-iltapäivään.

–  Meidän yksikkömme on sieltä vapautettu ja kohde on luovutettu omistajalle, kertoi päivystävä palomestari Harri Paukkunen STT:lle kolmen aikaan iltapäivällä.

Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen hieman ennen kello kymmentä maanantai-iltana. Kaikki talossa olleet evakuoitiin tulipalon vuoksi. Pelastuslaitos tavoitti rakennuksesta noin 50 ihmistä, jotka joutuivat yöpymään muualla. Sairaalaan vietiin kaksi ihmistä, joista toinen pelastettiin palavasta asunnosta.

Luhtikadulla sijaitsevan talon ylimmässä kerroksessa syttynyt palo oli niin voimakas, että se rikkoi ikkunan ja levisi katolle. Palo saatiin rajattua kattorakenteisiin aamun aikana. Paukkusen mukaan palo oli haasteellinen sammutettava, kun kattorakennetta jouduttiin avaamaan samalla.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos antoi aamuyöllä palosta vaaratiedotteen alueelle, koska ilmassa oli terveydelle haitallista savua. Alueen asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Kello kuuden jälkeen aamulla vaaratiedote peruttiin.

Sosiaalipäivystys auttoi järjestämään yösijaa

Kerrostalossa asuu yhteensä noin sata ihmistä, mutta palomestarin mukaan kaikki eivät olleet kotona palon syttyessä. Evakuointeja tehtiin myös sammutustöistä aiheutuvien vesivahinkojen takia.

–  Yksi asunto on palanut täysin, vesivahinkoja on noin 30–40 asunnossa, päivystävä palomestari Vesa Läderberg kertoi aamuyöllä.

Hänen mukaansa asukkaat suhtautuivat tilanteeseen verrattain rauhallisesti ja keräsivät välttämättömiä tavaroitaan muualla yöpymistä varten. Osa asukkaista aikoi yöpyä tuttaviensa luona, osa on saanut apua sosiaalipäivystyksen kautta.

Noin puolet talosta on ollut tulipalolle sekä sammutukselle alttiita, joten koko kerrostalo ei mene asumiskelvottomaksi, pelastuslaitokselta kerrottiin. Tiistaina iltapäivällä ei vielä osattu arvioida, milloin asukkaat voivat palata koteihinsa.

Palon syttymissyystä ei ollut tietoa tiistaina iltapäivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ohikulkija havahtui outoon kopinaan – pörröinen roskisdyykkari vaati pelastuslaitoksen paikalle Keuruulla

Suomessa löydettiin uusi hoitomuoto sydänpysähdyksen saaneille

Yksimielinen päätös: Petäjävedellä sisäinen tarkastus kunnanjohtajan matkalaskuepäselvyyksistä

Yön uutiskooste: Hypo ennustaa Suomelle taloudelle seitsemän prosentin takapakkia, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti

Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Epävarmuus kiinteistöjen kohtalosta on "murhe ja päänvaiva" sote-uudistuksessa – osa kunnista antaa nyt tilojensa rapistua, osa investoi niihin kuin viimeistä päivää

Etäsuorituksia, perumisia ja korvauksia – suomalaisten korkeakoulujen suhtautuminen syksyn vaihtoihin vaihtelee

Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeiden pisteytyksessä havaittu virhe korjataan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.