Lahdessa viisikerroksinen kerrostalo jouduttiin evakuoimaan tulipalon takia, kaksi viety sairaalaan

Ylimmän kerroksen ikkuna särkyi palon voimasta ja tuli pääsi irti katolle

Lahdessa viisikerroksinen kerrostalo jouduttiin kokonaan evakuoimaan myöhään illalla syttyneen tulipalon vuoksi. Pelastuslaitos tavoitti rakennuksesta noin 50 ihmistä, jotka joutuivat yöpymään muualla.

Päivystävä palomestari Vesa Läderberg kertoi STT:lle puoli kolmen maissa yöllä, että sairaalaan on viety kaksi ihmistä. Toinen pelastettiin palavasta asunnosta. Vakavilta vammoilta on tiettävästi vältytty.

Palomestarin mukaan palo on levinnyt kattorakenteisiin ja sammutustöiden arvioitiin jatkuvan aamuun asti.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos ilmoitti aamuyöllä, että Liipolassa Luhtikadulla sijaitsevasta palosta on annettu vaaratiedote alueelle, koska ilmassa on terveydelle haitallista savua. Alueen asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Kello kuuden jälkeen aamulla vaaratiedote peruttiin.

 

Sosiaalipäivystys auttoi järjestämään yösijaa

 

Kerrostalossa asuu yhteensä noin sata ihmistä, mutta palomestarin mukaan kaikki eivät olleet kotona palon syttyessä. Evakuointeja jouduttiin tekemään myös sammutustöistä aiheutuvien vesivahinkojen takia.

– Yksi asunto on palanut täysin, vesivahinkoja on noin 30–40 asunnossa, Läderberg kertoi.

Hänen mukaansa asukkaat suhtautuivat tilanteeseen verrattain rauhallisesti ja keräsivät välttämättömiä tavaroitaan muualla yöpymistä varten. Osa asukkaista aikoi yöpyä tuttaviensa luona, osa on saanut apua sosiaalipäivystyksen kautta.

Ylimmässä kerroksessa syttynyt palo oli niin voimakas, että se rikkoi ikkunan ja levisi katolle. Palomestarin mukaan kattorakenteisiin levinneen palon sammuttaminen on haastavaa ja työlästä.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Pelastuslaitos sai hälytyksen Luhtikadulle hieman ennen kello kymmentä illalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.